Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yöneticisi Duyurdu: Japonya Borsa Lisansını 2019 Yılında Alacağız

ABD menşeli Coinbase Japon piyasasında hizmet verebilmek için lisans beklemekteyken, firmadaki üst düzey yöneticilerden birisi ülkenin kripto para endüstrisine karşı sert bir tutumla koyduğu düzenlemeler hakkında iyimser yorumlarda bulundu.

Nikkei Asian Review ile 10 Ekim tarihinde yapılan bir röportajda konuşan Coinbase İdare ve Yönetim Yetkilisi Mike Lempres, ülkenin en üst finansal denetleyicisi ile yapılan lisans alma görüşmelerinin ”iyi gittiğini” ve düzenleyicinin güvenlik üzerine gösterdiği tutumun ”kendileri için iyi” olduğunu belirtti.

Daha önce de çok defalar belirtildiği üzre, Japonya’nın Finansal Hizmetler Otoritesi veya bilinen kısaltmasıyla FSA, Geçtiğimiz Ocak ayında endüstri için rekor sayılan 532 milyon dolarlık Coincheck hacklenmesi sonrası kripto para borsasına yönelik düzenlemeleri oldukça sıklaştırmıştı.

Japonya’nın en üst düzenleyicisi yakın zamanda kripto para borsaları tarafından lisans almak isteyenlerin yaptıkları başvuruları çok daha sıkı inceleyeceklerini açıklamış ve şu an için 160 borsanın bu lisansı beklemekte olduğunu vurgulamıştı.

Lempres ise bugün Nikkei’ye verdiği demeçte Japon hükümetinin ”kripto alanında” güvenlik konusuna daha fazla odaklandığını ve bunun kendileri için iyi olduğunu belirtti. Ünlü yetkili Coinbase’e düzenleyici kurum tarafından yeşil ışık yakılmasına çok yakın olduğunu ifade etti.

”Bunu almaya kendimizi adadık. (Lisans) kesinlikle 2019 yılı içerisinde olacak.”

Ancak lisans hakkında hala önemli sıkıntıların çözülmesi gerektiğini belirten Lempres, bunların başında Coinbase’in sistemlerinin Japonya içerisinde hizmet verip vermeme durumunu örnek olarak gösterdi ve bunun güvenlik risklerini arttıracağını ifade etti.

”Biz her şeyimizi ABD içerisindeki depolarımızı korumak adına inşa ettik. Bir hacklenme olasılığını yükseltecek bir şey bile yapmayacağız. Bugün ABD içerisinde yaptığımız şeyi Japonya veya diğer ülkelerde kopyalamamız oldukça zor olacaktır.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment