Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yöneticisi Merakları Giderdi: SEC Davasındaki Altcoinler Delist Edilecek Mi?

ABD merkezli popüler kripto para borsası Coinbase, SEC tarafından açılan dava kapsamında şimdilik herhangi bir kripto paranın delist edilmeyeceğini duyurdu.

Coinbase cephesi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davaları kapsamında yer alan kripto paraların delist işlemleri hakkında açıklamada bulundu. Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewel tarafından The Block’a verilen demeçte, süreç özelinde analizlerin ve incelemelerin yapıldığına yer verilirken şimdilik herhangi bir kripto parayı delist etme kararı almadıkları vurgulandı.

Yaptığı açıklamada orijinal analize olan güvenin devam edildiğini öne süren Grewel, şimdilik bu konuda bir karar verilmediğini ifadelerine ekledi:

Bu varlıklardan herhangi birini listeden çıkarıp çıkarmayacağımız sorusunu ele almak gerekirse, elbette önceki analizimizin yanlış olup olmadığını anlamak için daha detaylı şekilde araştırmalarımıza devam ediyoruz. Ancak bugün bu noktada, varlıkları delist etme konusunda hiçbir karar vermedik ve orijinal analizimize olan güvenimizi koruyoruz.

SEC, Binance davasında 12 farklı kripto parayı ve Coinbase davasında 13 farklı kripto parayı menkul kıymet olarak nitelendirdi. Eğer Coinbase ya da Binance bir delist kararı alacaksa bu 19 kripto paranın ilk aşamada göz önünde bulundurulması gerekecek.

Binance davasındaBNB (BNB), Cardano (ADA), Solana (SOL), Polygon (MATIC), The Sandbox (SAND), Binance USD (BUSD), Cosmos (ATOM), Filecoin (FIL), Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS), COTI (COTI) ve Algorand (ALGO) menkul kıymet olarak nitelendirilirken Coinbase davasında ise Binance’den farklı olarak Chiliz (CHZ), Dash (DASH), Flow, (FLOW), Internet Computer (ICP), Near Protocol (NEAR), Voyager (VGX) ve Nexo (NEXO) yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!