Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den 4 Bin Farklı Token’ı Kurtaracak Yeni Özellik: Yanlış Gönderimlerde Kayba Son!

ABD merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, yanlış ağa gönderilen tanımsız Ethereum ağı (ERC-20) tokenlarını kurtarmayı sağlayan bir aracı müşterilerine tanıttı.

Coinbase 15 aralık tarihinde yaptığı duyuruda, kayıp ERC-20 tokenları için hazırladığı kurtarma aracını piyasaya sunmaya hazırlandıklarını bildirdi. Ethereum (ETH) blokzinciri üzerindeki 4.000 farklı token’ı kurtarmaya yönelik tasarlanmış bu araç kullanıcı odaklı atılan adımların bir parçası olarak lanse edildi.

Coinbase mühendislik Başkan Yardımcısı Will Robinson TechCrunch’a verdiği demeçte konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

ERC-20 token’larını Coinbase alıcı adresine gönderen müşteriler için bu bir sorun noktasıydı. İnsanlar yanlışlıkla bu varlıkları gönderdiklerinde, sistemde şekilde sıkışıp kalıyorlardı.

Bu yeni özelliğin birkaç hafta içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor. Açıklamaya göre bu özelliği 100 dolardan büyük işlemler için kullanan yatırımcılardan,%5 komisyon alınması planlanıyor. Bununla birlikte her bir kurtarma eylemi için ayrı bir işlem ücreti alınacak.

Araç kullanıma sunulmadan önce, desteklenmeyen ERC-20 tokenlarını bir Coinbase adresine gönderen müşteriler, fonların teslim edildiğini belirten bir bildirim alıyordu. Ancak bunlar aslında alıcının cüzdanlarına gönderilmiyor ve adeta arafta asılı kalıyordu. Bu durum kullanıcıların söz konusu tokenlarını ve bunlarla ilişkili fonlarını kaybetmesine neden oluyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!