Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Jack Dorsey Destekli Bitcoin Cüzdanı ile Çağ Atlatacak Ortaklık

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, Twitter kurucusu Jack Dorsey’in Block şirketine ait Bitcoin (BTC) cüzdanı Bitkey ile ortaklık kurdu.

Coinbase 15 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, Jack Dorsey’in şirketi Block’un self custody (kişisel saklama) Bitcoin cüzdanı Bitkey ile ortaklık kurarak Coinbase Pay’e entegre edeceklerini bildirdi.

Bitkey cüzdanı kullanıcıları entegrasyon ile birlikte Bitcoin saklamanın yanı sıra cüzdan üzerinden Coinbase Pay aracılığıyla doğrudan alım-satım yapabilecek. Ayrıca Block’un bir başka ürünü olan Cash App de Bitkey üzerinden alım-satım seçeneği sunacak.

Öte yandan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde betaya girecek Bitkey için yıl sonuna doğru halka açık bir lansman gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Coinbase ve Bitkey bu yeni özelliği hizmet verdikleri ülkelerin yanı sıra ABD, Kanada, İngiltere, Brezilya ve Avustralya da dahil olmak üzere altı kıtada kullanıcılara sunmayı planlıyor.

Bitkey yöneticisi Lindsey Grossman konu hakkında yaptığı açıklamada, Bitkey’in 100 milyon kullanıcıya ulaşacağını düşündüğünü belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

Kullanıcıların Bitcoinlerine gerçek anlamda sahip olması ve yönetmesi üzerine tasarlanmış bir cüzdan inşa ettik.

Grossman ayrıca bu ortaklığın Bitcoinleri kişisel cüzdanlarda saklama konusunda kilit rol oynadığını ve Coinbase sayesinde bunun kolay bir hale getirildiğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!