Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Kurucusu Do Kwon İçin Yeni Karar: 6 Ay Daha İçerde Kalacak!

Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon’un kefalet talebi onaylanmasına rağmen iade süreci nedeniyle altı ay daha tutuklu kalmasına karar verildi.

Karadağ’dan sahte pasaport ile kaçmaya çalışırken yakalanan Do Kwon mahkeme tarafından 428 bin dolarla kefalet talebi onaylanmasına rağmen hapis cezasından kurtulamadı. Yerel ajansın yayınladığı habere göre Karadağ Yüksek Mahkemesi, Do Kwon ve ortağı Hang Chang-Joon’un Güney Kore’ye iadesine dair talebin değerlendiriliyor olması gerekçesiyle ikilinin tutukluluk hallerinin altı ay daha uzatılmasına hükmetti.

Do Kwon ve Hang Chang-Joon iadelerine dair bir karar alınana veya tutukluluk halleri sona erene kadar Spuz kasabaındaki ZIKS hapishanesinde kalacakları belirtildi. İkilinin ayrıca bugün evrakta sahtecilik suçlamasıyla bir duruşmaya katılacakları da hatırlatıldı.

Mahkeme, geçmiş duruşmada Belçika’daki yetkililerden ikilinin ülkeden çıkarken kullandığı seyahat belgesi ve pasaportu doğrulamasını istemişti. Belgelerin sahte çıkması durumunda bugün gerçekleşecek duruşmada ikili 3 ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabilir.

Öte yandan ABD de Güney Kore ile birlikte ikilinin tarafına iadesine dair talepte bulunmuştu.

Mahkeme haziran ayının başında gerçekleşen bir duruşmada, ikilinin kişi başı 428 bin dolarlık kefalet ile tutukluluk hallerine ev hapsi içerisinde devam etmesine izin vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!