Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Kurucusu Do Kwon’un Kefalet Talebine Yeniden Onay: Serbest Mi Kalacak?

Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon’un yüksek mahkeme tarafından birtakım gerekçeler sebebiyle reddedilen kefalet talebi ceza mahkemesi tarafından tekrardan kabul edildi.

Karadağ yerel medyası tarafından aktarılan habere göre Do Kwon ve arkadaşı Han Chang-Joon‘un kişi başı 428 bin dolarlık kefalet talepleri ceza mahkemesi tarafından onaylandı.

Söz konusu talep ilk olarak alt mahkeme tarafından onaylanmış fakat yüksek mahkemenin onayından geçememişti. Yüksek mahkeme kefalet talebini Kwon ve arkadaşına ait mal varlıklarının somut kanıtlara dayandırılmamasını gerekçe göstererek reddetmiş ve detaylı araştırma talep etmişti.

İncelemeler sonucunda söz konusu mal varlıklarının geçerli olduğu kararına varılırken beraberinde kefalet talebi de onaylandı:

Mahkeme, sanıkların Karadağ vatandaşı olmadığını takdir etti ve bu nedenle sahip oldukları mülkün değerine ilişkin somut delillerle desteklenen beyanlarını kabul etti. Mahkeme bu kararı verirken, sanıkların mali durumlarına ilişkin olarak avukatları tarafından sunulan delilleri dikkate aldı.

Mahkeme ayrıca davanın Belçika’daki yetkililerin Do Kwon ve Han Chang-Joon’un sahip oldukları seyahat belgelerinin gerçekliğini doğrulamasını talep ederken belgelerin sahte çıkması durumunda sanıkların beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini belirtti.

Karadağ yargılamasından sonra iadeleri talep ediliyor

Do Kwon ve arkadaşı Han Chang-Joon, Karadağ tarafından sahte belge ve pasaport kullanarak ülkeden kaçma girişimi nedeniyle 5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Bu doğrultuda, Do Kwon ve Han Chang-Joon, kefaletle serbest bırakıldı ve Karadağ’da ev hapsine alındı. Ayrıca ikili Karadağ’daki yasal ikametini henüz bırakamıyor.

Ancak bu yargılama sürecinin Terra ile doğrudan bir bağlantısı bulunmuyor. Do Kwon ve Han Chang-Joon, Karadağ suçlamalarının çözüme kavuşmasının ardından Terra konusunda yargılanmak üzere iade edilmesi bekleniyor. İade talep eden ülkeler arasında Güney Kore ve ABD bulunuyor.

Savcılığın kefalet kararına itiraz etmek için üç gün süresi var. Herhangi bir itiraz gelmediği taktirde Do Kwon ve Han 16 Haziran‘da tekrar mahkemeye çıkacak.

Terra Classic topluluğuna sunulan kritik yükseltme teklifi ve ardından Kwon’un kefaletinin yeniden kabul edilmesi token fiyatını da pozitif anlamda harekete geçirdi. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %8,5 yükselen LUNC, yazım esnasında 0,0000974 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!