Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Devinden Ethereum İçin 2030 Hedefli Dudak Uçuklatan 5 Haneli Fiyat Tahmini!

Yönetimi altında yaklaşık 69 milyar dolarlık varlık bulunduran yatırım şirketi VanEck, 2030 yılına kadar Ethereum’un (ETH) %530’un üzerinde değer kazanacağını öne sürdü.

VanEck yakın zamanda yayınladığı araştırma raporunda, nakit akışı projeksiyonları ve seyreltilmiş değerleme hesaplarıyla Ethereum’un 2030 yılına dek temel senaryoda 11.800 dolar boğa senaryosunda ise 51.006 dolar seviyesine yükselebileceğini öne sürdü.

Şirket, risk sermayeleri tarafından desteklenen rakip ağlardaki yükselişe karşın Ethereum ağının rekabeti üstün sonlandıracağını düşünürken ağın akıllı sözleşme protokolü sektörünün %70’ine hakim olduğunun altını çizdi.

Raporda, 2030 yılına kadar ağ gelirlerinin mevcut 2,6 milyar dolarlık gelir seviyesinden 51 milyar dolara kadar yükselerek 19 kata yakın artış gösterebileceği öne sürüldü.

Raporu kaleme alan Matthew Sigel ve Patrick Bush, bu senaryoları Ethereum’un baskın ağ olarak konumlanması tezine dayandırırken şu ifadelerde bulundu:

Bu tahminleri, Ethereum’un, ticari işlevlerini halka açık blockchainlere taşımaktan kazanç sağlama potansiyeli en yüksek olan iş sektörlerinin ticari faaliyetlerinin önemli bölümlerini barındıran hakim açık kaynaklı küresel yerleşim ağı haline geldiği tezine dayandırıyoruz.

Öte yandan raporda, Ethereum için bir ayı senaryosu gerçekleşmesi durumunda fiyat hedefi %82 düşüşle 343 dolar olarak belirlendi. Raporda, ayı senaryosuna dair ayrıntılı bir analize yer verilmedi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %3,4 değer kaybeden Ethereum fiyatı, son 24 saat içerisinde %2 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 1.867 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!