Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santiment 7 Altcoin İçin Büyük Fırsat Var Dedi: Fiyatlar Neredeyse Bedava!

Son veriler Ripple (XRP) ve Dogecoin (DOGE) dahil 7 kripto paranın piyasanın genelinin gerisinde kalarak “ucuz” fiyatla işlem gördüğünü ortaya koydu.

On-chain analitik şirketi Santiment 5 Haziran tarihinde yaptığı paylaşımda, Ripple ve Dogecoin dahil 7 kripto para için büyük fırsat bulunduğuna ve fiyatların ucuz olduğuna yer verdi.

Bir kripto paranın içsel değeri ve piyasa fiyatı arasındaki farkın hesaplanmasıyla ortaya çıkan “Market Value to Realized Value” (MVRV Z) yöntemiyle ulaşılan verilere göre sırasıyla Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) en pahalı kripto para birimleri olurken Shiba Inu (SHIB) listenin en ucuz kripto parası olarak başı çekti.

MVRV Z metriği baz alınarak yapılan analizde, piyasa şartlarına göre en ucuz kripto para birimleri sırasıyla SHIB, Uniswap (UNI), Chainlink (LINK), Cardano (ADA), Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) ve Polygon (MATIC) olarak kayıtlara geçti.

Z-Score’un 0’ın üzerinde olduğu durumlarda ilgili varlığı fiyatının içsel değerinin üzerinde yani “pahalı” ve 0’ın altında olduğu durumda ise içsel değerinin altında yani “ucuz” olduğu düşünülüyor. Öte yandan piyasa analistleri yatırımcıları işlem almadan önce tek bir veriye bağlı kalmamaları konusunda uyarıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!