Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Görevi Bırakırsa Yerine Kim Gelecek? Yeni Lider Şimdiden Belli!

Yakın zamanda Binance’in ABD dışındaki tüm bölgesel pazarlarının başkanı olarak atanan Richard Teng’in, Changpeng Zhao (CZ ) yerine gelecek yeni CEO olabileceği öne sürüldü.

Bloomberg’ün 5 Haziran tarihinde yayınladığı habere göre ABD’li yetkililerin Binance’e yönelik baskısının giderek artması nedeniyle CEO’luk makamı için alternatif isimler bulma konusunun aciliyet kazandığına dair söylentiler piyasada dolaşıyor. Konuya aşina kaynaklara göre yakın zamanda Binance’in ABD dışı bölgesel pazarlarının Başkanı olarak atanan Richard Teng, borsanın CEO’su Changpeng Zhao’nun varisi olarak görülüyor.

Mayıs ayının sonunda yeni görevine atanan Teng’in şirkete 2021’in Ağustos ayında Binance’in Singapur biriminin CEO’su olarak giriş yaptığı belirtildi. Teng’in geçmişte, Singapur Para Otoritesi’nde (MAS), Singapur Borsası’nda, Abu Dabi Global Market’ta ve Western Australia University’de yöneticilik pozisyonlarında çalıştığı tespit edildi.

Eski bir Binance çalışanının verdiği bilgilere göre üst düzey yöneticiler ve düzenleyiciler, kapalı kapılar ardında Teng’in CZ’den sonra CEO’luk makamını devralabilecek doğru kişi olduğunu konuştu.

Ancak Teng konu ile ilgili verdiği bir röportajda, bu konuda spekülasyon yapmak için erken olduğunu ayrıca yeni atamasının bir terfi dahi sayılamayacağını söyledi. Teng, atamasını CZ’ye bazı konularda yardımcı olabilmesi için düzenlenmiş bir yetki genişletmesi olarak tanımladı.

Bu “yetki düzenlemesinin” kapsamında Teng’in Asya, Avrupa ve MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgelerinin sorumlusu olacağına dikkat çekildi.

Binance’in ortaya atılan söylentileri bir medya spekülasyonu olarak nitelendirdiği belirtilirken tam anlamıyla yalanlamadığına da dikkat çekildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!