Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Balinaları Agresifleşti: Herkes Satıyor, Onlar Alıyor! Yükseliş Zamanı Mı?

Nisan ayının ortasından bu yana 10.000 Bitcoin’den (BTC) fazlasına sahip balinaların piyasanın geri kalanın aksine yoğun bir alım süreci içerisinde olduğu ortaya kondu.

On-chain analitik platformu Glassnode yakın zamanda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, 10.000’den fazla Bitcoin’e sahip yatırımcıların nisan ayının ortasından bu yana piyasanın geneline karşı hareket ederek yoğun bir alım süreci içerisinde olduğunu belirtti.

Resim

Platformun paylaştığı verilerde, 1 ile 10.000 BTC’ye sahip yatırımcıların aynı dönemde yoğun bir satış sürecine girdiği görülürken 10.000 üstü Bitcoin’e sahip yatırımcıların piyasanın genelinden ayrışması dikkat çekti.

Bu kapsamda, fikir yürütmek için nisan ayının başlarında meydana gelen benzer bir aykırılığa dikkat çekildi. İlgili süreçte, 10.000 BTC’ye sahip yatırımcıların satış tarafında yer aldığı görülürken daha az varlığa sahip yatırımcılar alış tarafında yer aldı. O tarihten bu yana Bitcoin fiyatı, 28.500 dolar seviyelerinden 26.660 dolar seviyelerine gerileyerek %6’nın üzerinde değer kaybetti.

Geçtiğimiz yılın eylül ayına kadar uzanan verilerde, daha öncesinde bu denli keskin bir ayrışma görülmemiş olması yatırımcıları, hangi tarafın öngörüsünde haklı çıkacağı konusunda ikilemde bıraktı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %8,3 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %2 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 26.671 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!