Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarındaki Çıkış 7. Haftaya Uzandı: Kurumsal İlgi Ripple Üzerinde!

Kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan 7. hafta üst üste çıkış görülürken kurumsalların Ripple’a (XRP) yoğunlaşması dikkat çekti.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, kurumsal kripto para fonlarından 7. hafta da çıkış yaşandığı belirtildi. Verilere göre bu hafta 61 milyon dolar çıkış oldu ve toplam 7 haftalık fon çıkışı 330 milyon dolara ulaştı. Kurumsal fonlardaki hacimlerin, kripto para piyasasıyla paralel olarak düşüş yaşadığı ve ortalamaya göre ise %60’lık gerileme gösterdiği dile getirildi.

Verilere göre en çok para çıkışı 51 milyon dolarla TRON’da (TRX) olurken toplam yönetilen varlığın (AuM) %70’in çıkmış olması gözlerden kaçmadı. Coinshares’e göre bu denli büyük çıkış, fondan uzaklaşmak amaçlı yatırımcılardan değil sermayesini çekme kararı alan bir yatırım ürünü sağlayıcısından kaynaklanıyor.

Almanya’dan yaşanan 62 milyonluk çıkışında bu yatırım ürünü sağlayıcısı ile bağlantılı olduğu düşünülürken İsviçre ve Brezilya’da yatırım fonlarına küçük miktarda para girişi oldu.

Bitcoin’de 2,7 milyon dolarla çıkışlar devam ederken short (kısa) Bitcoin fonundan da 6,3 milyon dolarlık para çıkışı olması dikkat çekti. Ethereum’da ise para çıkışı 3. haftaya uzandı. Ethereum’da bu hafta 2,7 milyon dolarlık para çıkışı yaşadı.

Neredeyse bütün fonlardan para çıkışı yaşanırken Ripple (XRP) ve Polygon’e (MATIC) para girişi yaşanması yatırımcıları heyecanlandırdı. Ripple’daki 600 bin dolarlık para girişinin haber akışının etkisiyle olduğunu düşünülüyor. Polygon’da ise 400 bin dolarlık fon girişi gözlemlendi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!