Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Avukatının Telefonu Hacklendi, Twitter Hesabından Token Tanıtımı Yapıldı!

Ripple (XRP) avukatı John Deaton’un telefonu saldırganlar tarafından hackelenerek sosyal medya hesabı dolandırıcılık amacıyla piyasaya sürülmüş bir token’ı tanıtmak için kullanıldı.

Jhon Deaton’ın telefonunun birkaç günlük siber saldırının ardından sonunda 4 Haziran tarihinde saldırganlar tarafından hacklendiği belirtildi. Saldırganlar, Deaton’ın sosyal medya hesabını dolandırıcılık amacıyla piyasaya sürülmüş neredeyse hiçbir değeri olmayan bir token’ı tanıtmak amacıyla kullandı.

Saldırganlar tarafından yapılan paylaşımda, Deaton’ın kurucusu olduğu kripto para ekosistemine yönelik regülatif ve hukuki haberleri paylaşan Crypto Law platformunun kendi yerel token’ını piyasaya sürdüğü dile getirildi. Yatırımcılara token’ın satın alınması yönünde tavsiyede bulunan gönderide şu ifadeler kullanıldı:

LAW’ı sunuyorum. Doğrudan Crypto Law tarafından üretilen token. “LAW”, kripto regülasyonu ve yargı yetkisi merkezli tokenizasyona ve DeFi’a (merkeziyetsiz finans) inovatif bir yaklaşım getiriyor.

Deaton’ın hesabından yapılan paylaşım, Crypto Law tarafından yalanlandı. Ayrıca Deaton, kızın sosyal medya hesabı üzerinden gönderdiği paylaşımda, hesabının ele geçirildiğini belirterek takipçilerinden bu durumu Twitter’a raporlamalarını istedi.

Ripple topluluğu üyeleri, Deaton’ın çağrısına olumlu yönde destek verdi. Ripple destekçisi kripto para influancer’ı Osakar Arnarson, kullanıcıların siber saldırıyı nasıl raporlayabileceklerine dair bir rehber hazırlayarak sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!