Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’e 1 Milyar Dolarlık 53 Bin Ethereum Girişi: Neler Oluyor?

ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase’e bir gün içerisinde yaklaşık 1 milyar dolar değerinde Ethereum (ETH) yatırıldı.

On-chain analiz platformu Glassnode tarafından aktarılan verilere göre 15 Mayıs günü kripto para borsası Coinbase’e yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 53 bin 467 Ethereum girişi oldu. Söz konusu işlemin borsanın kendi cüzdanları arasında yapılan bir transfer mi yoksa başka bir cüzdandan mı olduğu ise henüz bilinmiyor.

Resim

Buna ek olarak yine 15 Mayıs TSİ 09.30 sularında 35 milyon dolar değerinde 19 bin 635 Ethereum bilinmeyen bir harici cüzdandan Coinbase’e gönderildi. Söz konusu işlem on-chain veri platformu Whale Alert tarafından doğrulandı. Bazı kullanıcılar yüklü miktardaki Ethereum transferlerini balinaların meme coin alma hazırlığı olarak yorumladı.

Coinbase staking varlıkları mı hareket ediyor?

Öte yandan CryptoQuant verilerine bakıldığında söz konusu 53 bin ETH’lik varlığın 44 bin ETH‘sinin Coinbase’e ait cbETH yatırma adresi 0xc7…a019‘dan Coinbase 10‘a aktarıldığı ortaya çıkıyor. Veriler doğrultusunda yorum yapan uzmanlar habere konu olan bu işlemlerin dahili cüzdanlar arasında gerçekleştiğini ve Coinbase’in staking işlemlerinin iptal edilmesi sonucunda aktarılan varlıklar olabileceğini belirtti.

Bu tür yüklü miktardaki işlemlerim amacını kestirmek zor olsa da analistler tarafından genel olarak bir satış baskısı olarak yorumlanıyor. Öte yandan eğer bu harici bir cüzdandan yapılan bir transfer ise kullanıcı elindeki Ethereum varlıklarını satıp yerine farklı altcoinler ya da Bitcoin (BTC) alımı da yapabilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,4 değer kazanan ETH, yazım esnasında 1.830 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!