Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum Fiyatı Ayrışacak Mı? Korelasyon 18 Ay Sonra İlk Kez Bu Seviyede!

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) arasındaki pozitif korelasyon 18 aydan sonra ilk defa %80’in altına indi.

On chain analitik platformu Kaiko 12 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, piyasanın en yüksek piyasa değerine sahip iki kripto para birimi Bitcoin ve Ethereum arasındaki pozitif korelasyonun Kasım 2021’den bu yana ilk defa %80’nin altına düştüğünü ve %78’e gerilediğini ortaya koydu.

Yılın başından bu yana Bitcoin %65’in üzerinde değer kazanarak 16.615 dolar seviyesinden 27.429 dolar seviyesine yükselirken Ethereum, 1.200 dolar seviyesinden 1.829 dolar seviyesine yükselerek %55 değer kazancıyla Bitcoin’in gerisinde kaldı.

Ethereum’un Bitcoin’in gerisinde kaldığı sene başından bu yana pek çok defa dile getirildi. Ethereum’un geride performans olarak geride kalması düzenleyici tarafta yaşanan belirsizlik endişeleri ile ilişkilendirildi.

Yakın zamanda başta ABD’li yetkili kurumlar olmak üzere pek çok kurum, Ethereum’un yasal statüsü hakkında farklı görüşler öne sürdü. New York Eyaleti Başsavcılığı KuCoin’e açtığı kayıt dışı menkul kıymet satışı davasında Ethereum’un bir menkul kıymet olduğunu iddia ederken ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ise Ethereum’u emtia olarak nitelendirmişti.

Öte yandan piyasaya yakın zamanda sürülerek yatırımcılar tarafından oldukça yüksek ilgi gören Bitcoin tabanlı yatırım ürünlerinin Bitcoin’in yüksek performans göstererek korelasyonu negatif anlamda açmasında etkili olduğunun da altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!