Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’e Göre Bitcoin Bankacılık Krizine Direnç Gösterdi: İşte Performansın Nedenleri

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, yakın zamanda yaşanan bankacılık krizinin Bitcoin’i (BTC) performans bakımından öne çıkardığını söyledi.

Coinbase yakın tarihte yayınladığı bir araştırma raporunda, kripto para dostu Signature Bank, Silicon Valley Bank ve Silvergate Bank’in iflası ile yaşanan bankacılık krizinin Bitcoin’in değer saklama aracı olarak ön plana çıktığını ve onu diğer risk varlıklarından ayırdığını belirtti.

Genel olarak kripto para piyasasının bankacılık krizine karşı direnç gösterdiğini kaydeden Coinbase, diğer varlıkların üzerinde bulunan düzenleyici baskılar ve geleneksel finansal sistemle olan yoğun bağları nedeniyle bu konuda Bitcoin’in gerisinde kaldığının altını çizdi.

Süreç içerisinde Bitcoin’in toplam pazar payını %43,9’dan %47,7’ye yükselttiğine dikkat çeken raporda, Bitcoin’in finansal sistemin dışındaki yapısının onu yatırımcıların gözünde bir değer saklama aracı olarak daha güvenilir bir konuma koyduğu vurgulandı.

Raporda hisse senedi piyasaları ile yüksek korelasyonu nedeniyle teknoloji şirketi hisselerine benzetilen Bitcoin’in S&P 500 ile geçtiğimiz yılın mayıs ayındaki %70’lik korelasyon zirvesinden %25’lere gerilediğine de yer verildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!