Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’e Göre Bitcoin ve Kripto Paraların Yönü Orta-Uzun Vadede Yukarı

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, ülkede yaşanan bankacılık krizinin Bitcoin (BTC) ve kripto paralar için orta ve uzun vade görünümü yukarı doğru güçlendirdiğini öne sürdü.

Coinbase 17 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı haftalık piyasa görünümü raporunda, Silvergate Bank, Silicon Valley Bank ve Signature Bank‘in ani çöküşlerinin kripto para piyasasının uzun vadeli geleceğine dair güveni pekiştirdiğini söyledi.

Raporda, kripto para birimlerinin yaşananlara karşı pozitif tepkisinin, geleneksel finans sisteminin doğasında bulunan başarısızlık noktalarına karşı güçlü bir alternatif olarak görülmelerinden kaynakladığı dile getirildi. Kripto paraların kendilerine duyulan güveni, açık blockchain teknolojisinin ve şeffaf akıllı kontratların bahse konu bankaların çökmesine neden olan noktaların tam zıt tarafında konumlanmasına borçlu olduğuna dikkat çekildi.

Öte taraftan kripto para şirketlerinin finansal sistemden dışlanma ihtimalinin veya bankacılık kurumlarının şahsi kararları ile kripto para şirketleriyle çalışmak istememesinin yakın dönemde çeşitli ödeme sorunları çıkararak kripto para sektörünü kısa vadede zora sokabileceğinin altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!