Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Base Ağı Resmen Yayınlandı: Kısa Sürede Büyük Yükseliş!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, katman-2 (L2) blokzinciri Base’i resmen halka açtı.

Coinbase, merakla beklenen katman-2 ağı Base’i kamuoyuna açtı. Borsa tarafından 9 Ağustos Çarşamba günü yapılan resmi açıklamada, Base’in bünyesinde 100’den fazla merkeziyetsiz uygulama (dApp) ve çeşitli hizmet sağlayıcıların yer aldığı belirtildi.

Optimism (OP) blokzinciri kullanılarak geliştirilen Base’in kendi yerel token’ı olmayacağının altı çizildi. Bununla birlikte Base’in sadece Ethereum (ETH) ile sınırlı kalmayıp Optimism gibi katman-2 ağlarına ve Solana (SOL) gibi diğer ağlara da güvenli ve kolay bir erişim kuracağı vurgulandı:

Temel ana ağ artık canlı ve ekosistemde bulunan 100’den fazla dApp ve hizmet sağlayıcı ve Coinbase ürünleri genelinde derin entegrasyonlarla herkes tarafından kullanılabilir.

Söz konusu 100’den fazla dApp kapsamında on-chain üzerinde geliştirilmiş köprüler, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolleri ve Web3 cüzdanları gibi birçok farklı kategoriye ait projelere yer verildi.

Aynı zamanda Base’in, Uniswap (UNI) ve OpenSea gibi sektörün öncü platformları tarafından entegre edilmesi ağ üzerindeki toplam kilitli varlık (TVL) değerine de olumlu yansıdı.

On-chain analiz platformu L2BEAT’in verilerine göre sağlanan entegrasyonlar ile birlikte Base’in TVL değeri de kayda değer oranda artarak 155 milyon dolara ulaşırken StarkNet gibi önemli bir rakibinin 112 milyon dolarlık TVL değerini geride bıraktı.

Borsa tarafından yapılan açıklamanın detaylarında, atılan bu adım 2000’li yılların başındaki internete geçiş serüveniyle kıyaslanırken günümüzde blokzincire yapılan bu geçişin insanlara ekonomik özgürlük tanıyacağı ifade edildi:

2000’lerin başında çevrim içi olmak dünyayı dönüştürdü. Şimdi, blokzincire geçmek bir sonraki dönüşümü başlatacak, mülkiyeti tekrar sıradan insanların ellerine vererek küresel olarak ekonomik özgürlüğü artıracak.

Coinbase, Base’i halka açmasına paralel olarak halihazırda devam eden “On-chain Summer” etkinliğine de değindi. Söz konusu etkinlikte dijital sanat, müzik ve oyunlara odaklanan çeşitli dApp’ler sergileniyor. Ek olarak Base’in doğuşunu ifade eden “Base Day One” adlı bir NFT koleksiyonu da bu etkinlik kapsamında tanıtıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!