Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Base Ağında Bir Rug-Pull Daha: Coin Fiyatı Neredeyse Sıfırlandı!

Coinbase’in Base ağı üzerindeki merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Magnate Finance’da (MAG) 6,4 milyon dolarlık rug-pull yaşanması token fiyatının neredeyse sıfırlanmasıyla sonuçlandı.

Base ağı üzerinde faaliyet gösteren DeFi protokolü Magnate Finance’ın ekibi, 6,4 milyon dolar değerinde müşteri varlığını zimmetine geçirerek rug-pull yaptı. Dolandırıcılık ihtimalini kısa bir süre önce tahmin eden ise blockchain araştırmacısı ZachXBT oldu.

Zach 25 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Magnate Finance ekibinin geçmişte benzer bir dolandırıcılık yöntemi ile 4,8 milyon dolarlık kullanıcı varlığını çalan başka bir proje ile doğrudan bağlantılı olduğunu belirtti. Zach, kullanıcılara Magnate Finance’ın da bir dolandırıcılık olabileceğini söyleyerek uyarıda bulundu.

Kullanıcılara yapılan uyarıdan kısa bir süre sonra proje ekibi web sitesini, Telegram kanalını ve sosyal medya hesaplarını kapattı. Daha sonrasında sistemi manipüle ederek protokolde bulunan tüm varlıkları zimmetine geçirdi. Kripto güvenlik protokolü CertiK, dolandırıcıların varlıkları çalmak için sahte bir teminat yarattığını söyledi.

DeFiLlama verilerine göre Magnate Finance’in toplam kilitli varlık (TVL) değeri kısa bir süre içerisinde 6,41 milyon dolar seviyesinden 0’a indi. Blockchain araştırmacısı PeckShield, dolandırıcıların 1,34 milyon dolar değerinde Dai (DAI) transfer ettiğini bildirdi. Fonlar yeni bir cüzdana taşındı ve daha sonrasında 1 milyon dolarlık kısım Binance Smart Chain’e gönderildi.

Verilen bilgilere göre çalınan varlıkların büyük bir kısmı Ethereum (ETH) katman-2 ağları Arbitrum (ARB) ve Optimism’in (OP) yanı sıra Binance Smart Chain’e aktarıldı. Base ağında ise 483 bin dolarlık 295 ETH ve 1,3 milyon adet Dai (DAI) kaldı.

CoinGecko verilerine göre dolandırıcılık eyleminden sonra MAG, 0,0008012 dolar seviyelerinden yazım fiyatı olan 0,008508 dolar seviyesine inerek %90’ın üzerinde düşüş yaşadı. MAG, yazım esnasında 0,0008042 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!