Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Son Bir Dans Dedi: Düşüş Sınırlı Kalacak!

ABD bankacılık devi JPMorgan, yakın gelecekte kripto para piyasasında sınırlı bir düşüş beklediğini belirtti.

JPMorgan 24 Ağustos tarihinde yayınladığı araştırma raporunda, kripto para piyasalarında yakın vadede sınırlı bir düşüş beklediklerini aktardı.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, Chicago Mercantile Exchange’in (CME) vadeli işlemler açık pozisyon analizine dayanarak kripto para piyasasındaki düşüşten kaynaklanan long (uzun) pozisyon tasfiyelerinin muhtemelen sona yaklaştığını ifade etti.

Raporda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple (XRP) arasındaki davada verilen kararı, SEC’nin spot Bitcoin (BTC) ETF’lerine (borsa yatırım fonu) onay vereceği beklentisini ve gelecek yıl gerçekleşeceği varsayılan Bitcoin halving’ine (yarılanma) dair beklentileri takip eden yükseliş döneminin yerini ağustos ayındaki geri çekilmeye bıraktığını söyledi.

Ancak verilen bilgilere göre bu geri çekilme kısmen makroekonomideki gelişmelere bağlı olarak risk varlıklarının büyük bir bölümünde görüldü.

JPMorgan, ünlü milyarder Elon Musk ait şirket SpaceX’in geçtiğimiz çeyrekte Bitcoin (BTC) sattığına yönelik haberlerin ise düzeltmede bir katalizör (hızlandırıcı) olarak rol oynadığını vurguladı. Raporda, regülatörün SEC-Ripple davasına bakan Analisa Torres’e temyiz başvurusunda bulunmasına atıfta bulunulurken temyiz sonucunun önümüzdeki yıl beklendiğini ve bu durumun kripto para piyasasından yeni bir hukuki belirsizlik dönemini tetikleyebileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!