Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in FTX Europe’u Satın Alma İhtimali FTT Fiyatını Yükselişe Geçirdi!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, iflas eden kripto para borsası FTX’in Avrupa iştiraki FTX Europe’u satın alma konusunda teklif vermeyi araştırıyor.

Fortune tarafından 22 Eylül tarihinde yapılan bir habere göre Coinbase, global çapta kripto türev ürünleri sunmak için genişleme planları kapsamında FTX Europe’u satın alma konusunda teklif vermeyi araştırıyor. Öte yandan başka bir kripto para borsası Crypto.com da FTX Europe ile ilgileniyor.

Haberde, satın alma görüşmelerinin henüz bir sonuca varamadığı belirtildi. Ayrıca Coinbase’in FTX Europe’a olan ilgisinin son dönemde spot ticaret hacminde yaşanan büyük düşüşten ve global anlamda büyüme planlarından kaynaklandığı vurgulandı.

Fortune tarafından görüntülenen bir mesaja göre Coinbase, FTX iflasının hemen ardından ve bu ay içerisinde Avrupalı bir yöneticisini satın alma olasılığını araştırmak üzerine görevlendirdi. Görüşmelere aşina bir kaynağa göre ise Coinbase, anlaşma sürecinin artık peşinde değil.

Kripto para piyasasında son dönemde yaşanan ayı piyasasının da etkisiyle spot ticaret hacmi aşırı düşük seviyede bulunuyor. Coinbase’in ABD’li bireysel müşterilere türev işlem sunamadığı ve bu alanda büyük bir pazar payı kaybettiğinden dolayı böyle bir adım atmış olabileceği düşünülüyor.

Fortune’a konuşan bir FTX sözcüsü yaptığı açıklamada, varlıkların değerini en üst seviyeye çıkarmak adına FTX Europe’da yer alan varlıkların bir kısmını ya da tamamını satmak için seçenekleri değerlendirdiklerini belirtti.

Coinbase global genişleme planları kapsamında son olarak Coinbase International Exchange, adlı bir borsa açtığını duyurmuş ve 4 kripto para için vadeli işlemleri başlatmıştı.

Coingecko verilerine göre haberin piyasaya düşmesi ile birlikte FTX’in yerel token’ı FTT, yükselişe geçti. FTT, 1 dolar seviyesinden yazım fiyatı olan 1,14 dolara kadar yükselerek %14‘lük artış yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!