Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Hacmi Sert Satışlar Esnasında Rekor Kırdı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, geçtiğimiz Perşembe günü yaşanan sert satış baskısı sonrasında hacim rekoru kırmayı başardı.

Coinbase Kendisini Bir Kere Daha İspat Etti

Birçok kripto para borsası satış baskısının arttığı anlarda çeşitli sıkıntılar yaşadı ve geçici süre kapalı kalanlar bile oldu. Bugüne kadar hiçbir hack olayı yaşamayan Coinbase ise hem kriz anlarında sunduğu güvenilirlik hem de daha önce herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşamaması ile yatırımcılarıyla gönlünü fethetti. 
San Francisco merkezli kripto para borsası Perşembe günü 1,1 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. Bu da Coinbase’in bir önceki güne kıyasla %280 hacim artışı yaşadığını gösteriyor. Coinbase 13 Mart tarihinde ise bu rekorunu da aşarak 1,5 milyar dolarlık ticari hacme kadar çıkarak 2020 yılının en yüksek seviyesine ulaştı.
Coinbase bu kadar işlem hacmine rağmen Bitcoin ağına ise çok fazla yük olmuyor. Yakın zamanda yeni bir Bitcoin işlem özelliği getiren Coinbase, birkaç BTC işlemini beraber yaparak ağdaki yükü azaltmayı hedefliyor.
BitMEX ve Gemini gibi rakip kripto para borsalarının hizmet veremediği anlarda Coinbase’in hacim rekoru kırması da önemli bir gelişme olarak yorumlanabilir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment