Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomik Durgunluk “Geliyorum“ Diyor

Koronavirüs salgını geçtiğimiz haftalarda küresel piyasalara ağır bir darbe vurdu. Capital Economics’in araştırmalarına göre bu salgının etkilerini bir süre daha hissetmeye devam edeceğiz.

Dün JPMorgan Chase’in Koronavirüsün ekonomik etkileriyle ilgili hazırladığı bir raporu aktardık. JPMorgan yetkilileri ABD’de ve Avrupa‘da ekonomik durgunluk görüleceği yönünde uyarıda bulunuyorlardı. Buna benzer bir rapor şimdi de Capital Economics’ten geldi.

Ekonomi Küçülecek

Washington Post’un haberine göre Koronavirüsün ekonomik etkilerini yıl genelinde hissetmeye devam edeceğiz.

ABD Merkez Bankası son haftalarda 50 baz puanlık faiz indirimi yaptı, ekonomiye repo yoluyla 1.5 trilyon dolarlık likidite sağladı. Almanya’daki bakanlar geçtiğimiz günlerde Koronavirüs ile ilgili bir açıklama yapıp sınırsız likidite sağlayabileceklerini açıkladılar.

Birçok merkez bankası Koronavirüsün ekonomik etkileriyle mücadele etmeye çalışıyor. Ancak Capital Economics’e göre bu çabalar en azından kısa vadede meyve vermeyecek gibi görünüyor. Şirketin araştırmalarına göre bu ayın sonunda küresel ekonomide %1.2’lik bir düşüş görmemiz mümkün olabilir.

JPMorgan Chase ekonomistlerinden Michael Feroli, Koronavirüsün seyahat, turizm, eğlence, spor, müze, otel, konser/tiyatro ve daha birçok farklı sektörü ve alanı etkileyeceğini düşünüyor. Bunların küresel ekonomiyi tam olarak nasıl sarsacağını ise ancak zaman içerisinde net bir şekilde görebileceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment