Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in PR Faciası Devam Ediyor: Şirket, Kurumsal Satış Direktörünü Yalanladı

Coinbase’in Neutrino’yu satın almasının etkileri kripto para piyasalarında sürmeye devam ediyor. Neutrino’nun kişisel bilgileri hükümetlere satması ve bazı ülkelerde gazetecilerin tutuklanmasına sebep olan süreçlerde rol alması sonucunda borsaya karşı başlatılan kampanyada yüzlerce yatırımcı Coinbase hesaplarını silmişti.

Coinbase, daha sonra ise Neutrino’nun ilgili bölümünde çalışan ekip üyeleri ile şirket ilişiğinin kesildiğini açıklayarak bir nebze de olsa tepkileri dindirmeyi amaçlamıştı. Ancak, şirketin kurumsal satış direktörü olan Christine Sandler’in Neutrino satın alımı ile ilgili olarak söylediği ifadeler geniş yankı uyandırmıştı. Sandler, geçtiğmiiz hafta verdiği bir demeçte, şirkete daha önce benzer hizmet veren bir kurumun üyelerinin de müştreri verilerini üçüncü kaynaklara sattığını ifade etmiş ve bu ifadeler, kripto para sektöründe bir anda gündem olmuştu.

Ancak, Coinbase tarafından yapılan açıklama ile birlikte, Sandler’in söylediği ifadeler yalanlandı. Coin Desk’e bir açıklama yapan Coinbase yetkilileri, kurumsal satıiş direktörü Christine Sandler’in söylediği ifadelerin çarpıtıldığını ve borsanın hiçbir zaman kendi müşterilerinin verilerini başka kurumlar ile paylaşmadığını ifade etti.

Coinbase’in yetkilileri, Sandler’in bu ifadeyle tam olarak neyi kast ettiğini net bir şekilde ifade etmekten ise kaçındı. Ancak yine de şirketin diğer üyelerinin, kurumsal satış direktörünün yaptığı açıklamaları yalanlamak zorunda kalması da, Coinbase’in yaşadığı iletişim felaketini ve PR faciasını da bir başka şekilde gözler önüne sermiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment