Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Perakende Devi Carrefour, Blockchain Teknolojisine Geçiş Yaptı!

Mart ayı başlarında yapılan resmi bir basın açıklamasına göre, Fransız perakende devi Carrefour artık süt ürünlerinin takibi için blockchain teknolojisinden faydalanacak.

Ünlü mağaza zinciri Mart ayından itibaren aşamalı olarak kendi blockchain tabanlı ürününü kullanmaya başlayacak. Carrefour Quality Line (CQL) aracılığıyla üretilen mikro filtreli tam yağlı süt direkt olarak mağazanın kendi blockchain teknolojisi ile takip edilecek. CQL olarak bilinen sistem tüketicilere bir ürünün tedarik zincirindeki takibi için tam garanti veriyor ve direkt olarak tarladan ve çiftçilerden, mağaza raflarına kadar olan yolu aydınlatıyor.

CQL ile tüketiciler artık hangi hayvanların sütünün hangi çiftçinin çiftliğinden geldiğini ve bunun haritadaki koordinatlarını bile görüntüleyebilecek ve sütün ne zaman sağıldığı veya paketlendiği gibi bilgilere de rahatlıkla ulaşabilecek. Tüketici bunun yanı sıra üretim hattındaki diğer değişiklikler hakkında da bilgiye sahip olacak.

Carrefour daha önce de blockchain tabanlı birden çok uygulamaya imza atmıştı. Mağaza devi 2018 yılının Kasım ayında Hyperledge ile ortaklaşa bir gıda takip zincirine imza atmış ve İspanya içerisinde Calidad y Origen olarak bilinen tavukların yetiştirilmesi için blockchain’e geçiş yapmıştı.

Carrefour daha önce de IBM’nin önderlik ettiği Food Trust isimli blockchain tabanlı gıda takip ağına katılmış ve Nestle, Dole Food, Golden State Foods gibi devlerle aynı alana girmişti.

Blockchain teknolojisi kripto paraların tabanında yer alıyor olsa da, kullanım alanı kesinlikle birden çok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment