Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’nin Tartışmalı Neutrino’yu Ne Kadara Satın Aldığı Ortaya Çıktı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, geçtiğimiz haftalarda tartışmalı bir satın almaya imza atarak blockchain analiz firması Neutrino‘yu bünyesine katmış ve eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Bitcoin Magazine tarafından aktarılan habere ve sızdırılan yasal belgelere göre, Coinbase blockchain analiz firması Neutrino’yu satın almak için tamı tamına 13.5 milyon dolar ödemiş. Neutrino satın alım olayı firmanın üst düzey yöneticilerinin daha önce Hacking Team isimli bir yazılım firmasında çalışmış ve hükümete bilgi sızdırmış olmasından dolayı patlak vermişti.

Sızdırılan belgelere göre Coinbase ilgili blockchain analiz firmasının üç üst düzey yöneticisine de – ki aynı kişiler aynı zamanda Hacking Team’in de üst düzey yöneticileri olarak gözüküyor – 3’er milyon dolar vermiş. Coinbase daha sonra yaptığı açıklamada Neutrino’nun teknolojisi ve çalışanlarını satın aldığın, amacının da farklı blockchain ağlarındaki kripto paraların analizi olduğunu belirtmişti.

Daha sonra Twitter üzerinden gelen tepkiler üzerine bir Coinbase yöneticisi daha önceki analiz firmalarının müşterilerin kişisel bilgilerini satması nedeniyle işten çıkartıldığını ve Neutrino’nun bu eksiği gidermek için satın alındığını açıkladı.

Tahmin edileceği üzre söz konusu araştırma işleri çok daha kötü bir hale soktu. Coinbase CEO’su Brian Armstrong olayları hafifletmek için yaptığı açıklamada üst düzey Neutrino yöneticilerinin işten çıkartılacağını açıklasa da, an itibariyle bütün tepkiler tam olarak bitmiş sayılmaz ve bazı kişiler Brian’ın bile istifasını talep etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment