Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbene Kripto Para Borsası Hacklendi Mi? Kullanıcılar Endişeli!

CoinMarketCap verilerine göre dünyanın en büyük 16. kripto para borsası olarak gözüken Coinbene, 26 Mart tarihinde bir bakım yapacağını açıklasa da, borsanın kullanıcıları platformun hacklenmiş olabileceğini öne attı.


Coinbene kripto para borsasının resmi Twitter hesabı, Crypto James isimli bir kullanıcının ”para yatırma işlemleri bir saattir beklemekte” ve ”borsa hacklendi mi” iddialarına yanıt verip, şunları ifade etti:

”Coinbene kullanıcı tecrübesini geliştirmek adına platform cüzdanını 26 Mart 2019 tarihinde güncellemiştir. Bakım esnasında bu durum para yatırma ve çekme gibi işlemleri etkileyecek olup alım satım yapma bundan etkilenmeyecektir.”

Coinbene konu hakkında yayınladığı bir başka gönderide güncellemenin tamamlanma vaktinin ayrı olarak açıklanacağını ifade etti. Kripto para borsası ilgili bakımın sonuçlandırılmasından sonra bütün para çekim ve yatırma işlemlerinin otomatik olarak yapılacağının da garantisini verdi.

Ancak içeriden olduğu iddia edilen bazı kaynaklar, bakım duyurusunun aslında 40 milyon dolarlık büyük bir hacklenme için ört bas etme planı olduğunu vurgulamaktalar. Diviproject CIO’su Nick Saponaro Twitter üzerinden yayınladığı gönderide platformdan dışarıya doğru devasa işlemler olduğunu vurgulamakta. Ethereum tabanlı bilgileri görmek için kullanılan Etherscan platformundan da borsanın oldukça yüklü işlemlere konu olduğu görülebilmekte.

Coinbene tarafından konu hakkında hala resmi bir açıklama gelmedi ve bakım basın saatine göre sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment