Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coincheck Hack Kurbanlarının Zararını Telafi Edecek

Japon kripto para borsası Coincheck, Ocak ayında gerçekleşen 530 Milyon $’lık NEM hırsızlık vakasından etkilenen kullanıcıların kayıplarını önümüzdeki hafta itibariyle telafi etmeye başlayacağı bilgisini onayladı. 

Bugün yapılan bir açıklamayla Tokyo merkezli borsa işletmecisi Coincheck, önümüzdeki hafta sonu başlayarak kayıp yaşayan müşterilerinin kayıplarının karşılanacağını bildirdi. Şimdilik daha fazla detay verilmese de Coincheck Baş Yöneticisi Koichiro Wada ve Operasyon Yöneticisi Yusuke Otsuka, bugün düzenlenen basın açıklamasında önümüzdeki günlerde birçok detayın açıklanacağını duyurdu.

26 Ocak günü yöneticiler, tüm zamanların en büyük kripto para hırsızlığı olan 526 Milyon NEM tokenlık -o günün değerleriyle 530 Milyon $’ı aşkın bir meblağ- devasa çalıntıya dair dolaşan ve hızlıca yayılan söylentileri doğrulamıştı. Yetki verilerek geri çekilmeler üzerindeki geçici dondurma kararını kaldırmakla birlikte –müşteriler bir gün içerisinde toplam 40.1 Milyar Japon Yeni geri çekti– borsa, çalınan her NEM tokeninin 88 Yen (0.89 Amerikan Doları) olarak sayılıp karşılayacağını açıkladı.

Aynı zamanda ülkenin finansal düzenleyicisi Japonya Finansal Hizmetler Acentası (FSA) de bu hırsızlık vakasının ardından yurt içi borsalar üzerindeki incelemelerini sıkılaştıracağını açıklamıştı.

Nisan 2017 sonrasında Bitcoin‘i bir ödeme yöntemi olarak kabul eden yeni yönetmelikler altında Japonya’daki borsalar FSA’e kayıt yaptırarak ülkede işlem gösterebilmek için belirli yönlendirici ilkelere uymakla yükümlüler. Faaliyet yürüten 32 yurt içi borsadan şimdiye dek yalnızca 16’sı kayıt yaptırdı. Coincheck şartları yerine getirerek işlem gösterebilmesine izin verilen 16 şirketten biri. O zaman itibariyle FSA ilk denetleme aşamasını tamamladı ve şartlarla uyum göstermeyen borsalar hakkında askıya alınma emri gibi cezai önlemler alma çalışmalarını hızlandırdı.

Bu sırada Coincheck, düzenleyici mecradan bugün aldığı “işletme geliştirme emri” ile birlikte FSA’den lisans elde etme umutlarını sürdürmekte ısrarcı. Yöneticiler, NEM hırsızlığının kötücül yazılımlar aracılığı ile bir çalışanın bilgisayarını ele geçirilip gerçekleştirildiğini öne sürerken borsanın, gelecek hafta kripto para birimlerinin listelemeye ve alım satımını sağlamaya devam edeceği bilgisini verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment