Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinflux Kripto Para Borsasının Sahibi, Suçlu İadesi İle ABD’ye Gönderilecek

Romanya tabanlı bir kripto para borsası olan Coinflux‘un sahibi, Romanya mahkemelerinin verdiği karar sonucunda suçlu iadesi şeklinde ABD’ye gönderilecek. Borsa sahibi Vlad Nistor, kendi kripto para borsası aracılığıyla yasa dışı bir şekilde elde edilen fonları aklamak gibi bir çok suçtan yargılanmıştı.

Geçtiğimiz Aralık ayında Romanya kolluk kuvvetleri tarafından yakalanan Nistor, kripto para borsasının merkezinin de bulunduğu Kaloşvar içerisinde göz altına alındı. Yakalanmasından kısa süre sonra Bükreş Temyiz Mahkemesi tarafından salınan Nistor, şehri terk etme yasağı dışında herhangi bir kısıtlamaya sahip değildi. 29 yaşındaki genç girişimci daha sonra ABD’ye olan suçlu iadesi kararına da itiraz etti ancak 20 Aralık tarihinde bu itirazı temyiz mahkemesinden döndü.

Yerel medyanın aktardığına göre Romanya’nın Yüksek Mahkemesi, aldığı yeni bir karar ile Nistor’un ABD’ye transferini hızlandırdı. Nistor ABD tarafından istenene tek kişi değil ve bir kaç Romanya vatandaşının daha yasa dışı eylemlere karıştığı biliniyor. Söz konusu grup Coinflux kripto para borsasını kullanarak bir çok ABD vatandaşını dolandırmaktan ve suç içeren eylemlerde bulunmaktan dolayı aranıyor.

Nistor’un avukatı Anatol Panzaru geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ABD’ye suçlu iadesine itiraz etmiş ve iki ülke arasındaki adli iş birliğinin suçlu iadesini meşru kılacak şeklinde sağlanmadığını vurgulamıştı. Nistor’un ABD içerisinde işlenen suçlar konusunda yanlış yargılandığını ve bu suçların hiçbirine direkt olarak katılım sağlamadığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment