Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinGate Lightning Network’ü Desteklemeye Başladı, İşlem Süresi 1 Saniyeye Düştü

Kripto para sektörünün en popüler ödeme geçitlerinden olan CoinGate, platformundaki esnaflara artık Lightning Network desteği sunuyor.

Yalnızca 1 Saniye

Bitcoin ile ödeme almak isteyen 4000’den fazla esnaf CoinGate’i kullanıyor. Bu esnaflar artık Lightning Network desteğinden de yararlanabilecekler. CoinGate bu projeyle ilgili çalışmalarına Temmuz ayında başlamış ve 100 civarında esnafın katıldığı bir deneme süreci oluşturmuştu.

Şirket, deneme sürecinde ağ hataları yüzünden herhangi bir hatayla karşılaşılması durumunda her türlü telafide bulunacağını belirtmişti ancak süreç boyunca hiçbir sorun yaşanmadı. CoinGate’in oluşturduğu bu deneme sürecine katılan dükkanlar arasında Oslo’daki Kasbah Pub da bulunuyordu. Burada alışveriş yapan bir kişinin yorumlarına göre Lightning Network ile yapılan ödemenin onaylanması yalnızca “1 saniye sürdü” ve ödeme sürecinde hiç bir “pürüz yaşanmadı.”

CoinGate’in bu yeni desteğinden faydalanacak organizasyonlar arasında İsviçre’deki saat yapımcıları, e-sport bahisçileri, Litvanya’daki bir müzik festivali vs. bulunuyor.

Bitcoin çoğu zaman yavaş işlemlerle ve yüksek işlem bedelleriyle eleştiriliyor. Tam olarak bu sorunu çözmek için geliştirilen Lightning Network (LN)sayesinde işlemler çok kısa bir süre içerisinde onaylanabiliyor. LN ayrıca saniyede milyonlarca (kimine göre milyarlarca) işlem kaldırabiliyor.

Lightning Network sayesinde Bitcoin kullanımı çok daha üst seviyeler çıkar mı? Eğer Bitcoin bir ‘ödeme aracı’ olarak çok daha sık şekilde kullanılmaya başlarsa fiyatta artış yaşanır mı? Bilemiyoruz.

Çoğu uzman Bitcoin’in yayılması durumunda fiyatın da artacağını düşünüyor. Fiyatın artıp artmaması bir yana, kahve alırken Bitcoin ile çok kısa bir sürede ödeme yapabilme fikri epey cazip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment