Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’deki Blockchain Şirketi 2019 Yılında Bankacılık Lisansı Almayı Hedefliyor

İsviçre merkezli startuplardan olan Smart Valor, ülkenin yetkililerinden finansal faaliyetlerde bulunmak için gereken onayı almayı başardı.

Smart Valor ülke genelindeki düzenleme faaliyetlerini gerçekleştiren Finansal Piyasa Denetim Otoritesi (FINMA) yerine yerel otoritelerden olan Finansal Hizmet Standartları Birliği (VQF) tarafından düzenlenecek. VQF, FINMA’dan aldığı yetki doğrultusunda şirketlerin para aklama karşıtı sistem (AML) kapsamındaki yasalara uyup uymadıklarını kontrol edebiliyor.

Yetkililerden onay almayı başaran Smart Valor, AML konusunda düzenli olarak denetleniyor olacak ve bu denetlemeler Smart Valor’ı çok daha ‘güvenilir’ hale getirecek. Smart Valor haricinde ülkedeki diğer Blockchain şirketlerinin finansal aracı olarak faaliyet göstermek için gereken izni alıp alamadıkları henüz bilinmiyor çünkü ne FINMA ne de VQF bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Smart Valor bu yılın sonlarına doğru kripto para yatırımının da yapılabileceği bir online platform oluşturmayı planlıyor. Şirket ayrıca bankacılık lisansı almaya çalışıyor. Şirketin hedefleri arasında bankacılık lisansı alıp, önümüzdeki yılın başlarında menkul kıymet yatırımını da platforma eklemek var. Smart Valor’ın kurucusu olan Olga Feldmeier, varlıkları tokenlaştırmanın çeşitli yönlerden faydalı olduğunu düşünüyor:

“Tokenlaştırma süreci insanlara farklı bir sahiplik kazandırıyor, likiditeyi arttırıyor ve yatırım fırsatlarından çok daha geniş bir kitlenin faydalanmasını sağlıyor.”

İsviçre günümüz dünyasında Blockchain projeleriyle ilgili en aktif şekilde çalışan ülkeler arasında yer alıyor. Hatta ülkenin Zug şehri ‘Kripto Para Vadisi’ olarak biliniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment