Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birisi 74 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin’i Açığa Sattı, İçeriden Bilgi Mi Sızdı?

Goldman Sachs geçtiğimiz gün kripto para için özel bir ticaret masası oluşturmayacağını açıkladı ve kripto para piyasası ilerleyen saatlerde çok ağır bir düşüş yaşamaya başladı. Çeşitli kaynaklara göre ise yaşanan bu düşüş sırasında son derece ilginç bir işlem gerçekleşti.

İlginç olan şey, birinin tam da kripto para piyasası düşüşe geçmeden önce 10,000 adet Bitcoin’lik (74 milyon $) kısa pozisyon almış olması. Miktarın bu kadar yüklü olduğunu düşünürsek şöyle bir tahmin yapabiliriz: Bu işlemi gerçekleştiren kişi kripto para piyasasının düşüşe geçeceğinden belki de tamamen emindi.

RoninAI, yapay zeka teknolojisinden faydalanarak oluşturduğu veri analiz yazılımını kullandı ve piyasanın durumunu analiz etmek için ‘sosyal algı’yı inceledi. RoninAI’ın yaptığı incelemelere göre insanların kripto para piyasası hakkındaki görüşlerinde fiyatlar tam düşüşe geçecekken bir değişkenlik yaşandı.

RoninAI ekibindeki veri analistleri şu iddiayı öne sürüyorlar: Piyasa ya içeriden bilgi sızdığı için ya da manipülasyon yüzünden düşüşe geçti. Kripto para topluluğundaki bazı kişiler bu işlemin bizzat Goldman Sachs içerisindeki biri tarafından yapıldığını düşünüyorlar. Kimine göre ise bu kişinin Goldman Sachs’in alacağı karar hakkında önceden bilgisi vardı.

Bu işlemi yapan kişinin Goldman Sachs ile bir bağlantısı var mıydı yok muydu bilemiyoruz ve bu sorunun cevabını bulmak şu an için pek mümkün değil. Ancak belirtmek gerekiyor ki geleneksel piyasalarda bu tarz işlemler yapıldığı zaman ortalık bir hayli karışıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment