Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yine 6.500 Doların Altına İndi – Piyasada Manipülasyon Mu Yapılmakta?

Geçtğimiz 5 Eylül tarihinin öğle saatlerine doğru Bitcoin bir anda 400 dolar gibi bir değer kaybetmiş ve piyasa tamamiyle kızıla boyanmıştı. Ether ve Bitcoin Cash gibi önemli kripto para birimleri de %19’a varan darbe almış ve kripto para topluluğu ciddi bir düşüşe geçmişti. Bugün ise olay daha da kötü bir hal aldı ve Bitcoin’in dün 7.380 dolar olan birim fiyatı, basın saatine göre 6.465.93 dolara kadar düştü.

Kripto Para Piyasası Neden Tekrar Düşüşe Geçti?

Sert bir Ağustos ayının ardından, Bitcoin ve kripto para piyasasının tamamı geri dönüş yapmaya başlama sinyalleri vermekteydi. Ancak bu geri dönüş toplam piyasa hacminin 239 milyardan 200 milyara düşmesi ile pek uzun soluklu olmadı.

Dünkü 400 dolarlık düşüşü tetikleyen en temel sebeplerden birisi Wall Street’in büyük oyuncusu Goldman Sachs oldu. Goldman Sachs senenin başından beri açıp açmayacağı hakkında türlü dedikoduların döndüğü ve kesin bir açıklamanın olmadığı kripto para ticari masasını açmayacağını ‘kesin bir dille’ vurguladı.

Ünlü bankacılık devi söz konusu kararından vazgeçmesinin sebebini de çok klasik bir olguya bağladı: ”dijital varlıklarla ilgili düzenleyici belirsizlik.”

Ancak SEC’in geçen ay reddettiği ETF tekliflerinin bile bu kadar etkili olmadığı ve fiyatı oynatmadığı düşünülürse, piyasada bir manipülasyon mu var sorusu şu an çoğu kripto para topluluğu üyesinin aklında. Umalım da bu sorunun cevabı evet olmasın.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment