Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Planı Erteledi, Olan Bitcoin’e Oldu – Sert Düşüşün Sebebi Goldman Sachs Mı?

Wall Street‘in önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, bir olumlu bir olumsuz yorumda bulunduğu kripto para birimleri için olan ticari masası hakkında sonunda net bir karara vardı.

Banka şu an için böyle bir planın en azından yakın bir gelecek için mümkün olmadığını belirtti. Goldman Sachs şu an için böyle bir proje yerine, kurumsal yatırımcılar için daha sağlam bir hizmet olacak emanet projesine yoğunlaştığını ifade etti.

Geçmişten Gelen Söylentiler

Business Insider kaynağının haberine göre bu son gelişme popüler piyasa yorumcularının tahminlerini yanılttı. Geçtiğimiz bir kaç ay boyunca Goldman Sachs’ın kripto para birimleri ile ilgili ticaret masası oluşturacağına dair çok fazla haber su yüzüne çıkmıştı. Bunun yanı sıra banka da ünlü kripto para trader’ı Justin Schmidt‘i işe alarak adeta bu yönde sinyal vermekteydi. Söz konusu dedikoduların ve söylentilerinin çok fazla artması sonucu, Goldman Sachs sözcülerinden bir tanesi bankanın müşterilerinden gelen kripto para talebi doğrultusunda çalışmalar yapmakta olduğunu belirtmişti.

400 Dolarlık Sert Düşüş

Goldman Sachs haberi sonrası Bitcoin fiyatı ciddi bir düşüş yaşadı. BTC’nin yaşadığı değer kaybı 400 dolara kadar çıkarken, diğer kripto para birimleri de bu durumdan etkilendi.  Piyasa hacmine göre ikinci sırada yer alan Ethereum ise %10’un üzerinde düşüş yaşadı. Şu an için CoinMarketCap verilerine göre Top 20 içerisinde yer alan kripto para birimlerinin hepsi  (Tether hariç) kızıla boyanmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment