Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intel ve SAP, Blockchain Sorunlarını Çözmek İçin Bir Araya Geldi

ABD’li çip üreticisi Intel, Alman yazılım devi ile SAP ile bir araya gelerek, ölçeklenebilirlik gibi Blockchain’in en büyük sorunlarını çözmeye odaklanacak.

Söz konusu gelişme Intel‘in stratejik ilişkiler yöneticisi Tim Allen tarafındanSalı günü yayınlanan bir blog gönderisinde duyuruldu. Allen iki firmanın dağıtık defter teknolojileri üzerine ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi ve ilk olarak bu yılın başında açıklanan Intel ve SAP arasında blockchain konsorsiyumu hakkında merak edilenleri yanıtladı.

SAP ve Intel, Blockchain’in mevcut yazılım ve donanım çözümlerine nasıl optimize edilebileceğini değerlendirmek için Alman firmanın işlerini incelemeye ve denemeye aldı. Söz konusu ortaklık dağıtık cüzdan teknolojilerini mevcut iş modellerinde ve müşterilerde daha yaygın hale getirmeyi planlıyor. Blockchain teknolojisinin daha yaygın hale getirilme sürecinde iki firmanın temel kozu ”daha üstün blockchain teknolojileri’ üretmek olacak.

”SAP ve Intel saniye başına düşen işlem sayısı gibi blockchain ölçülerini inceleyerek karşılaştırmalı değerlendirme araştırmaları yapmakta. Bu yöntemle ağın temel sorunları daha üstün ve daha iyi performansa sahip teknolojiler ile aşılabilir. Bu değerlendirmeye dayalı işbirliği mevcut blockchain uygulamaları için çok önemli çünkü mevcut blockchain’ler en çok yavaşlıktan ve gecikmeden muzdarip.”

Intel yöneticisi ABD’li firmanın yakın zamanda SAP DLT konsorsiyumuna katılma sebebinin, proof-of-concept çözümünü kullanan bir tedarik zinciri yönetim aracı oluşturmak olduğunu da vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment