Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Türk-Amerikan Ekonomist Nouriel Roubini: Blockchain İşe Yaramaz ve Bütün ICO’lar Sahtekarlık

Forbes yazarlarından Naeem Aslam, geçtiğimiz ay Las Vegas’ta düzenlenen Blockchain Konferansında, ünlü Türk – Amerikan ekonomist Nouriel Roubini ile bir araya geldi. Nouriel Roubini daha önce de yaptığı açıklamalardaki çizgisini hiç bozmayıp, kripto sektörünü yine eleştirdi.

Nouriel Roubini uluslararası makro ekonomi konusunda 70’ten fazla makalesi bulunan dünyaca ünlü bir ekonomist ve yazar. Kendisi şu an için New York Üniversitesi‘nin Stern School of Business bölümünde profesör olarak çalışamanın yanı sıra, Roubini Macro Associates, LLC., firmasının da CEO’su. Kendisi aynı zamanda hem blockchain hem de kripto para birimlerinin ciddi bir karşıtı konumunda ve bu sebeple Roubini’nin geçen hafta düzenlenen Blockchain konferansında konuşması biraz ilginç gelebilir.  Ve aynen tahmin edildiği gibi Roubini konferans esnasındaki konuşmasında da bu yönünü hiç elden bırakmadı.

Naeem Aslam’a göre, Roubini ”Blockchain sahtekarlıktan başka bir şey değil, belki de bu yüzyılın en büyük dolandırıcılığı” savını yineledi.  Roubini SEC‘in ETF reddi hakkında da şu yorumda bulundu:

”Hiç şaşırtıcı değil […] Bu gerçek bir para birimi bile değil. Geçici modadan başka bir şey değil.”

Roubini blockchain teknolojisini, internetin ilk yılları ile karşılaştıran ve ikisini birbirine benzeten insanların da ”sıkıntılı” olduğunu, söz konusu kıyaslamanın ise ”tamamen saçmalık” olduğunu ifade etti. ICO’lar konusunda da geri durmayan ünlü ekonomist şunları ifade etti:

”Bu bir sahtekarlık. Bütün ICO endüstrisi bir sahtekarlık. İnsanlar sıfır değeri olan projelerle para topluyor ve soygun yapıyor.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment