Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikalı Firmadan Orta Doğu Hamlesi – Lübnan’da Blockchain Eğitimi ve Hackathon Düzenlenecek

New York merkezli blockchain firması olan ConsenSys, yaptığı bir duyuruda Lübnan‘da 17 Ekim tarihinde başlayacak ve beş gün boyunca sürecek bir blockchain etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Etkinlik içerisinde üç günlük bir Blockchain eğitim programı ve iki gün boyunca sürecek bir hackathon yer alıyor.

Tam Kapsamlı Bir Süreç

Katılımcılar etkinlik boyunca blockchain’in temel unsurlarını ve dağıtık cüzdan teknolojisini daha iyi anlama fırsatı elde edip, söz konusu teknolojinin uygulama alanlarını ve özelliklerini daha yakından inceleyebilecek. Eğitim temel düzeyin yanı sıra derinlemesine bir kapsama da sahip olacak. Söz konusu derinlemesine eğitim sürecinde katılımcılar geliştiricilerin kullandığı detayları öğrenip, Ethereum akıllı kontratları ile nasıl merkeziyetsiz uygulama üretebileceklerini öğrenecekler. Daha sonra da ürettikleri uygulamaları internet tabanlı diğer uygulamalara entegre edecekler.

ConsenSys yetkililerinden Marc Ziade konu hakkında şunları ifade etti:

”Lübnan her zaman zorluklarla mücadele konusunda girişimci bir yaklaşım tutunmuştur ve ülke içerisindeki startup ekosistemi de geçtiğimiz yıllarda hız kesmeden büyümeye devam etti. Şu an (orada) uzman rehberliği ve yardımına ihtiyacı olan bir çok geliştirici ve girişimci bulunuyor.”

‘ConsenSys Blockchain Geliştiricisi Eğitim Kampı, Lübnan’ın enerji sıkıntısı ve göçmen sorunu gibi bir çok problemini çözmek için tasarlandı.”

ConsenSys firmasının Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi sorumlusu Asim Janjua ise konu hakkında şunları vurguladı:

”Gelecek neslin parlak zekalarını keşfetmek için Lübnan ile birlikte çalışmaya sabırsızlanıyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment