Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kaliforniya Bölgesine 20 Yeni Kripto ATM’si Kuruldu!

Kripto para ATM’leri neredeyse hiç hız kesmeden artış göstermeye devam ediyor. Afrika ülkelerinden Amerika‘nın en gelişmiş şehirlerine kadar neredeyse her yerde bir kripto para ATM’si görmek artık mümkün.

Çoğu vatandaş şu an merkezi kurumların kısıtlamasından kurtulup, merkeziyetsiz dünyaya giriş yapmakta. Bunun yanı sıra bazı hali hazırda kripto para kullanıcıları da yüksek işlem ücretine rağmen, daha rahat işlem seçeneği için söz konusu ATM’leri tercih ediyor. Kripto para ATM’leri bunun da ötesinde insanların hangi bölgede olurlarsa olsunlar ellerindeki kripto para birimlerini itibari paraya çevirmelerine olanak sağlamakta. Sadece bu yaz dönemi içerisinde bile, Kenya, Güney Afrika, Malta, Bulgaristan, ve Yunanistan içerisinde yeni kripto ATM’leri faaliyete geçti. Bunun yanı sıra Rusya‘da ise polis güçleri tarafından 22 Bitcoin ATM’sine el konuldu.

Dünyanın en fazla kripto para ATM’lerine sahip olan ülkeleri arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri, sadece Kaliforniya içerisinde bile 436 kripto para ATM’sine ev sahipliği yapmakta. Piyasa bu kadar kripto para ATM’sine rağmen hala o kadar çekici ve kripto para kullanıcısı o kadar fazla ki, yakın zamanda bir firma sadece 1 ay içerisinde bölgeye 20 kripto para ATM’si daha kurdu. Firma geçtiğimiz günlerde de Los Angeles içerisinde 17 yeni kripto para ATM kurulumu gerçekleştirmişti.

Kripto para ATM’lerinin özellikle ABD’nin orta halli ve yoksul kesimlerince kullanım görmesi ise genel kripto para dünyası hakkında bir başka dikkat çekici detayı gözler önüne sermekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment