Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’daki Polis Güçleri 22 Adet Bitcoin ATM’sine El Koydular

Rusya‘daki yetkililer, ülke genelindeki 9 farklı şehre kurulmuş olan 22 farklı Bitcoin ATM’sine el koydular. Yerel haber kaynaklarına göre ATM’lere ülkenin merkez bankası tarafından yapılan talep doğrultusunda el koyuldu.

ATM’lere El Konuldu

Rusya’daki polis güçleri 9 farklı şehirdeki alışveriş merkezlerine, mağazalara ve restoranlara kurulmuş olan en az 22 adet ATM’ye el koydular. El konulan ATM’lerin her biri Bbfpro adlı bir şirket tarafından işletiliyordu.

Bbfpro’nun yöneticisi olan Artem Bedarev, yerel medyaya verdiği demeçte yetkililerin kendisine bu durumla ilgili herhangi bir şekilde bilgi vermediklerini vurguladı. Bedarev, konuyla ilgili yaptığı yorumlarda kendisine ATM’lerle ilgili altı ay sürecek bir soruşturmanın başlatılacağının ve cihazların soruşturma sonrasında iade edilmeyeceğinin söylendiğini ancak bu uyarının gayriresmi bir şekilde yapıldığını belirtti.

Bbfpro’dan Temyiz 

Dijital Haklar Merkezi avukatlarından Sarkis Darbinyan, Rusya Federasyonu’nda kripto para sahibi olmanın herhangi bir şekilde illegal olmadığını söyledi. Darbinyan ayrıca Bbfpro’nun gerekli tüm yasal prosedürlere uyum sağladığını, vergilerini ödediğini ve kullanıcıların kimliklerini kontrol ettiğini belirtti. Darbiyan şirketin şu anda soruşturmalar nedeniyle doğan maddi zararların hesabını yaptığını ve ilerleyen zamanlarda temyiz başvurusunda bulunacağını vurguladı.

Kripto paralar ve kripto paralarla ilgili faaliyetler (alım-satım, madencilik gibi) henüz Rusya’da yasal olarak düzenlenmiş değiller. Bu alandaki düzenlemelerin bu yılın sonbahar döneminde tamamlanması bekleniyor. Rusya’daki Devlet Duma’sı bu Mayıs ayında üç farklı yasa tasarısını oylamaya sundu: “Yatırım Platformlarını Kullanarak Yatırım Toplama Hakkında”, “Dijital Finansal Varlıklar Hakkında” ve “Dijital Haklar Hakkında”.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment