Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın En Büyük Bankası Kendi Dijital Parasını Oluşturdu

Japonya’nın en büyük, dünyanın ise en büyük beşinci bankası olan Mitsubishi UFJ Financial Group, ‘Mufg koin’ adı altında kendi dijital parasını oluşturdu. Şirket bu kripto parayı yalnızca çalışanlara özel hizmet veren bir markette ödeme aracı olarak kullanıyor.

Markette Kripto Para

Mitsubishi Group’a bağlı olan MUFG, kendi dijital parasını kullanıma sundu. Şirketin Tokyo‘daki genel merkezinde yalnızca çalışanlara hizmet veren özel bir market bulunuyor ve şirket çalışanları bu marketteki ödemelerini Mufg koin ile yapıyorlar. Yerel haber kaynaklarından olan Sankei Shimbun, söz konusu marketi ziyaret etti ve şirketin hayata geçirdiği bu projenin “sessiz sedasız ilerlediğini” belirtti.

Markette Mufg koin ile ödeme yapmak için özel bir kasa oluşturuldu. Müşteriler bu kasaya gelip ödeme yapmak için QR kodunu taratıyorlar.

Şirket çalışanları Mufg koinlerini yalnızca markette ödeme yapmak için değil meslektaşlarıyla fatura paylaşımı vb. yapmak için de kullanabiliyorlar.

Mufg Koin Planları

Şirket bundan daha önce yaptığı açıklamalarda “Blockchain teknolojisinin günlük finansal ihtiyaçları karşılamak için kullanılıp kullanılamayacağını” araştırdığını belirtti ve görünen o ki bu araştırmalardan sonra kendine ait bir koin oluşturmaya karar verdi. Şirketin konuyla ilgili açıklamalarından bir kısmı şu şekilde:

“Bu koin küçük çaplı bireysel banka müşterilerine yararlı olmanın yanı sıra büyük bir ticari potansiyel barındırıyor. Mufg, Mufg koinin haricinde mesai saatlerini azaltan ve sağlıklı yaşayan çalışanların dijital parayla ödüllendirilecekleri yeni bir program üstünde çalışıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment