Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Olduğunu İddia Eden Craig Wright Konuştu

Kendisinin Satoshi Nakomoto olduğunu hemen her fırsatta dile getiren ve bundan ötürü de zaman zaman kripto para camiasında Faketoshi olarak ti’ye alınan Craig Wright, merkezi olmak ile merkeziyetçilik arasında farkla bulunduğunu belirtti.

Blockchain ağlarında hub kavramının önemine dikkat çeken Wright, Bitcoin ağının makinalar arasındaki bağlantıyı direkt olarak kullanarak fonksiyon gösterdiğini ve bundan ötürü de, ağın oldukça güvenli olduğunu ifade etti.

Wright ayrıca bu sayede Bitcoin ağının merkezi olmasına imkan olmadığını belirtirken; bununla birlikte LN gibi çeşitli sistemlerde yaşanacak arızaların ya da sorunların, sistemin genelini etkileme potansiyeli olduğu için işi biraz daha merkezi bir boyuta taşıdığını ifade etti.

Lightning Network gibi sistemlerin saldırıya uğramasının Bitcoin’i çok ciddi sıkıntıya sokabileceğine de belirten başarılı bilim adamı, 5 ya da 6 node’un dahi net olarak saldırganların eline geçmesi durumunda, sistemde çok köklü yapısal değişiklikler yaşanabileceğine dikkat çekti ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Yine, hemen her zaman Roger Ver’in başını çektiği Bitcoin vs. Bitcoin Cash tartışmasına da bir kuble de olsa değinen Wright, Bitcoin Cash ağında binden fazla node olduğunu belirtti. Bu durum sebebiyle, Bitcoin Cash ağına saldırı yapmak isteyen bir hackerın 980’den fazla makineyi kapatması gerektiğini aktaran Wright, şunları söyledi:

”Böyle bir şey olsa dahi kalan makineler işi yeniden reforme eder. Bu da şu demek oluyor ki her şeyi ele geçirmeniz  lazım. Bana kalırsa bu pek de mümkün değil.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment