Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası Pekin Dışında Yeni Bir Kripto Para Araştırma Merkezi Kuruyor

Çin Merkez Bankası (PBoC) bünyesinde yer alan ve şu an için sadece Pekin içerisinde bulunan Dijital Para Birimi Araştırma Laboratuvarını, bankanın aldığı karar gereği diğer şehirlerde de kurulacak. Bankanın yaptığı açıklamalarda Pekin dışına kurulacak yeni tesislerin temel hedefinin aralarında Blockchain’in de olduğu fintek gelişimlerini teşvik etmek olduğu belirtildi.

Salı günü yerel bir finans kaynağı olan Securities Times‘ın yayınladığı bir habere göre, yeni laboratuvar doğu Jiangsu bölgesinni başkenti olan Nanjing içerisinde yerel hükümet ile ortaklaşa kuruldu.

Tesislerde üretilecek olan yeni teknolojilerin pilot uygulamaları, bankalar ve akademik kurumlar ile beraber uygulanacak. Pilot uygulamalara katılacak kurumlar arasında Çin Merkez Bankasının Jiangsu şubesi, Bank of Jiangsu ve Nanjing üniversitesi gibi önemli yerler bulunuyor.

Yerel finansal haber kaynağının aktardığına göre, yukarıda belirtilen kullanım alanlarının yanı sıra, yeni kurulan yerel fintek merkezleri bu gibi uygulamaları geliştirmenin yanı sıra, Çin Merkez Bankasının planladığı merkez bankası destekli kripto para birimi prototip aşamasından üretim aşamasına geçtiğinde, ilk olarak söz konusu bölgelerde kullanılacak ve denenecek.

Jiangsu bölgesindeki projenin ilk gündeme gelmesi, Dijital Para Birimi Araştırma Laboratuvarının Shenzhen şehri içerisinde yeni bir bölge açmasının hemen ardından gerçekleşti. Aslında sadece proje açıklanma ve tamamlanma arasındaki zaman çizelgesi bile, Çin hükümetinin blockchain teknolojisi konusunda ne kadar ısrarcı olduğunu göstermeye yetiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment