Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finlandiyalı Yatırımcı, Kendisini 5 Bin Bitcoin Kadar Dolandıran İki İsim İçin Yaptığı Şikayeti Geri Çekti

Geçtiğimi z günlerde yaklaşık 34 milyon dolarlık Bitcoin’ini Taylandlı dolandırıcılara kaptıran 22 yaşındaki Finlandiya vatandaşı yatırımcı, soruşturmanın kilit iki ismi hakkındaki şikayetini geri çekti.

Expay yazılım şirketinin önde gelen isimlerinden olan Charkis Ahmad ve borsa trader’ı Prasit Srisuwan hakkındaki şikayetini geri çeken Finli yatırımcının yaptığı bu hamle ile birlikte, bu iki iş adamının potansiyel bir ceza alma ihtimalinin şimdilik ortadan kalktığı belirtildi.

İsmi Aarni Otova Saarimaa olan Fin yatırımcı, geçtiğimiz hafta Taylandlı iş adamları ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Genç isim, yaptığı görüşmenin ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

”Yaptığım görüşme son derece güzel geçti ancak şu an için çok da fazla bir detay vermem doğru olmayacaktır.”

Saarima Ocak ayında yatırım yapmak amacıyla parayı Tayland borsasına aktarmıştı. Diagon Coin isimli bir paraya yaklaşık 13 milyon dolarlık bir yatırım yapmak isteyen Fin yatırımcı, aynı zamanda Tayland’ın yerel borsasına da yaklaşık 11 milyon dolarlık bir toplam yatırım yapmak istemişti.

Daha sonra bu tutardaki Bitcoin’i Taylandlı iki iş adamının hesabına gönderen Saarimaa, paranın harcanmadığını gerekçe göstererek dava açmıştı. Prinya’nın da parayı daha sonra aralarında aktör kardeşi olan Jiratpisit Jaraviit’in de bulunduğu aile bireylerine gönderdiği belirtilmişti.

Prinya, daha sonra zorlu geçen sürecin ardından ABD’de teslim olma kararı almıştı. 17 Eylül’de görülmesi gereken dava için de, Prinya’nın avukatları erteleme talebinde bulunmuştu.

Prinya’nın kardeşleri Jiratpisit ve Supitcha da şu anda hapishanede tutuluyor. Konuyla ilgili bu ikilinin yakın dönemde sorguya çekilmesi bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment