Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Milyon Hesap! Stellar Ağı Hız Kesmeden Büyüyor

Topluluk tarafından sahip olunan açık kaynaklı varlıklar arası ödeme çerçevesi ağı Stellar, ağ üzerinde 1.000.000 hesap kilometre taşına ulaştı. Yeni gelişme 27 Ağustos tarihinde OrbitLens‘in yayınladığı bir tweet sayesinde ortaya çıktı.

Stellar’ın Büyüyen Başarısı

İlk olarak Ripple baz alınarak üretilmiş ve piyasaya sürülmüş olan Stellar, aynı anda üç farklı şekilde sermaye dağıtımı yapmayı hedeflemekte. Ağ içerisinde varlıklar arası transfer yapılabilmekte ve bunun yanı sıra Blockchain alt yapısı olarak da Ethereum’a benzemekte. Sahip olduğu bu alt yapı sayesinde de bir çok ICO projesine ev sahipliği yapıyor.

Ethereum’un aksine, Stellar oldukça düşük işlem ücreti alıyor (0.00001 lumens) ve Ripple ile rekabet edebilecek kadar hızlı bir işlem süresi sunuyor. Bu sayede proje dünya üzerinde var olan en hızlı ödeme sistemlerinden birisi haline geliyor.

Stellar sahip olduğu süper hızlı kripto para tabanlı ödeme sistemi ve varlıklar arası transfer çerçevesi ile Bitcoin, Ethereum ve Ripple ile sağlam bir rekabete girişmiş durumda ve bu özellikler son günlerde bir çok yatırımcının Stellar’a kaymasına neden oldu.

Stellar’ın Ripple’dan farkı ise platformun tamamen açık kaynaklı ve merkeziyetsiz olması. Ripple’ın en çok eleştirildiği noktalarından birisi platformun merkezi bir holding gibi yönetiliyor oluşu. Firma bu yüzden XRP token’lerinin menkul kıymet olduğu suçlaması ile karşı karşıya ve kendilerine karşı bir kaç dava bile açıldı.

Stellar 2018 yılı içerisinde Şeriat Sertifikası da alarak İslam dünyasına da göz kırpmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment