Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JavaScript Dilinin Mucidi: Bitcoin Çok Yavaş Olduğu İçin BAT Kullanmaya Başladık

Firefox’u kuran, en popüler programlama dillerinden olan JavaScript’i bulan ve şu anda Brave Browser’ın CEO’luğunu üstlenen Brendan Eich, şirketinin neden Bitcoin yerine BAT atlı bir token kullanmayı tercih ettiğini açıkladı.

Bitcoin Yerine BAT

2016 yılında kurulan Brave adlı tarayıcı içerik üreticilerini ödüllendirmek için YouTube ve Twitch gibi kanallardaki çeşitli yayıncılarla işbirliği yapıyor. Brave, bu gibi sosyal ağlardaki içerik üreticilerini ödüllendirmek için de kripto para kullanıyor.

Brave Browser, henüz yeni kurulduğu dönemlerde piyasanın en büyük kripto parası olan Bitcoin’i kullanıyordu. Ancak şirketin CEO’su Eich’a göre Bitcoin kullanıldığında ortaya çok fazla sorun çıkıyordu. 3 Eylül’de bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eich, eski dönemler hakkında şöyle konuştu:

“2016’da veya 2017’nin ilk üç çeyreğinde Brave’i bizzat kullanmamış ya da en azından duyurularımızı okuyup Brave ödemelerinde ilk olarak Bitcoin kullanmış olduğumuzu ve sırf bu yüzden yaşadığımız sorunları bilmeyen kişilere cevap bile vermiyorum.”

Eich’a göre Bitcoin özellikle hız konusunda çeşitli sorunlar yaratıyordu ve çok yavaş kalıyordu. Ayrıca Bitcoin’in fiyatı, şirketin yüklü miktarlarda alım yapmasını de önlüyordu. Bu sorunun yalnızca Bitcoin özelinde olduğunu da söyleyemeyiz çünkü şirket Ethereum gibi kripto paraları kullanmış olsa da aynı sorunu yaşayacaktı. Eich şöyle anlatıyor:

“Bitcoin kullanıyorduk ve hem çok yavaştı hem de yüklü miktarlarda alınamayacak kadar pahalıydı. ‘Bunlar Bitcoin’in sorunu değil ki’ diye düşünebilirsiniz. Kullanıcılarımız öyle düşünmüyorlardı.”

Eich, Bitcoin gibi büyük kripto paraların platformun amacına tam olarak uymadıklarını fark edince Ethereum ağına dayalı yeni bir platform oluşturmaya karar verdi ve bu platformun tokenını kullanmaya başladı: Basic Attention Token.

Eich ayrıca YouTube ve Twitch gibi ağlardaki içerik üreticilerinin kripto para ile ödeme alma konusunda pek istekli olmadıklarını belirtti. Hatta şirket sırf bu yüzden içerik üreticilerine itibari para ile veya kripto para ile ödeme alma konusunda seçenek sunuyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment