Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika’ya Bitcoin ATM’si Geliyor

Kripto paralar Güney Afrika’da her geçen gün daha popüler bir hale geliyorlar. Ülkenin vatandaşları kripto para yatırımıyla epey ilgili durumdalar ve yakın zamanda yapılan duyuru vatandaşları epey memnun edebilir. Bundan böyle Güney Afrika’da da Bitcoin ATM’si bulmak mümkün olacak.

Güney Afrika kıtanın finans anlamında en ileri gelen ülkelerinden biri konumunda. Ülke ayrıca kripto para vergileri alanında da Afrika’nın en çok ilgi çeken yerlerinden biri. Afrika’da Güney Afrika gibi kripto paralar için epey olumlu bir atmosfer oluşturmaya çalışan ülkeler olduğu gibi Zimbabve gibi kripto para işlemlerini yasaklayan ülkeler de var.

Bazı kaynaklara göre aslında Güney Afrika’da bundan birkaç sene önce bir Bitcoin ATM’si açılmıştı ancak bu makine zaman içerisinde yeteri kadar talep görmediği gerekçesiyle kaldırılmıştı.

Ülkeye Bitcoin ATM’sini yeniden getirecek olan şirket ise Northwood Spar. Şirketin genel müdürü olan George Neophytou, Bitcoin ATM’sini ülkeye geri getirmenin vaktinin geldiğini düşünüyor. Güney Afrika ayrıca çeşitli dijital girişim projelerinin de en sık tercih ettiği ülkelerden biri durumunda. Zimbabve merkezli Golix.com adlı kripto para borsası yakın zamanda yaptığı bir açıklamada Afrika’da yayılmayı planladığını ve bu planı doğrultusunda Güney Afrika’ya ofis açacağını belirtmişti.

Northwood Spar’ın genel müdürü Nephytou, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Tüm bunlar çok heyecan verici. Bu makine sayesinde kripto para alıp satmak çok daha zahmetsiz hale gelecek ve umuyoruz ki kripto paralar çok daha popüler hale gelecekler.”

Belli başlı kaynaklara göre Güney Afrika’da 2017 sonu itibariyle kripto para piyasasına giriş yapmış 200 bin-300 bin civarında insan var.

Ülkeye getirilecek olan makine aracılığıyla Bitcoin satın alınabilecek ve satılabilecek. Koin Bülteni üzerinde yakın zamanda yayınladığımız bir yazıda Güney Afrika vatandaşlarının yüzde 47’sinin kripto para yatırımına ilgi duyduğunu belirtmiştik.

Dünya çapındaki Bitcoin ATM’lerini gösteren coinatmradar.com adlı siteye göre Afrika’da Djibouti ve Zimbabve gibi yerlerde de Bitcoin ATM’lerine rastlamak mümkün. Sitenin sunduğu verilere göre dünya genelindeki 68 ülkede toplamda 3042 adet Bitcoin ATM’si var.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment