Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrikalıların Yüzde 47’si Kripto Para Yatırımına Ilımlı Yaklaşıyor

Afrika kıtasına baktığımızda en gelişmiş ekonomilerden birine sahip olan ülkenin Güney Afrika olduğunu görüyoruz. Güney Afrika’daki yatırımcılar da zaman geçtikçe kripto paraya yatırım yapma konusunda çok daha istekli hale geliyorlar.

Nisan ayın MyBroadband 2018 Cryptocurrency Survey adı altında tamamlanan ankete göre daha önceden hiç kripto para sahibi olmamış Güney Afrikalı yatırımcıların ciddi bir kısmı kripto para sektörüne giriş yapmaya ılımlı bakıyor. Yatırımcıların bir kısmı doğrudan kripto para satın alarak sektöre giriş yapmayı düşünürken bir kısmı kripto para madenciliği gibi dolaylı yollarla giriş yapmayı düşünüyor.

Mybroadband tarafından Cuma günü yapılmış olan açıklamadan bir kesit:

“Şu anda kripto parası olmayan veya daha önceden de hiç olmamış anket katılımcılarının neredeyse yüzde 50’si, 2018 yılı içerisinde kripto paralara veya kripto para madenciliğine bir şekilde yatırım yapmayı düşünüyor”.

Kripto para piyasaları özellikle 2017 yılında epey canlanmıştı ancak 2018 yılının başı itibariyle piyasada bir düşüş görülmüştü. Zaman ilerledikçe kripto para sektörüyle daha fazla devlet yakından ilgilenmeye başladı ve piyasaya belli hükümetler tarafından düzenlemeler getirilmeye başladı. Ancak anket sonuçlarına göz atacak olursak diyebiliriz ki Güney Afrikalı yatırımcılar hükümetlerin düzenlemelerinden pek çekinmiyorlar.

MyBroadband tarafından yapılan ankete katılanların yaklaşık yüzde 25’i “kripto para yatırım yapacaklarını” söylerken yüzde 15’i “kripto paraya ve kripto para madenciliğine yatırım” yapacaklarını, yüzde 7’si ise yalnızca “kripto para madenciliğine” yatırım yapmayı düşündüklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment