Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinGecko Kurucusundan Kar Ettirecek Merge Tavsiyeleri

Coingecko’nun kurucularından Bobby Ong, yatırımcıların Ethereum Merge güncellemesinden maksimum verimi alabilmesi için geliştirdiği stratejileri paylaştı.

Bobby Ong 5 Eylül tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ethereum ağını iş kanıtı (PoW) sisteminden hisse kanıtı sistemine (PoS) geçirecek Merge güncellemesinin yaklaştığını ifade etti. Merge’e karşı oluşturulacak yeni Ethereum versiyonlarının Ethereum sahiplerine, kendi versiyonlarının airdroplarını dağıtacağını belirten Bobby, yatırımcıların bu gelişmelere karşı en iyi şekilde pozisyon alabilmesi için 7 strateji paylaştı.

Paylaşımın ilk 4 stratejisi yatırımcıların sahip oldukları Ethereumları ikincil piyasalardan çekmesi ve yeni versiyonları destekleyen bir cüzdanda ana ağa bağlı şekilde tutulmasını içeriyor. Ayrıca paylaşımda, yatırımcılar yeni versiyonları desteklemeyecek veya airdropları dağıtmayacak borsalarda Ethereum bulundurulmaması için uyarılıyor.

Bobby’nin diğer 3 stratejisi ise daha spekülatif hamleler içeriyor. Paylaşımda airdrop’ların sahip olunan Ethereum miktarı ile doğru orantılı artacağını bu yüzden Aave ve Compound gibi kreditörlerden Ethereum borç almanın mantıklı olacağından bahsediliyor. Ayrıca yatırımcıların güncelleme yaklaştıkça stETH satarak ETH almak isteyebileceği hatırlatılarak ucuza stETH alınabileceği veya stETH/ETH paritesinden short fırsatları aranabileceği belirtiliyor.

Ong son stratejisinde, “Beklentiyi al, söylentiyi sat” diyerek yatırımcıların birleşmeye kadar Ethereum alıp birleşme öncesinde veya sonrasında satmalarının mantıklı olabileceğini belirtiyor.

Bobby, bu stratejilerin ardından kendisinin tüm yeni versiyonlardan elde edilen airdropları hızlıca satacağını ve PoW versiyonların yalnızca madencileri oyalamak adına çıkarıldığına inandığını ifade ediyor. Stratejilerin yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğini, yatırımcıların stratejiler üzerine araştırma yapmasının en sağlıklı yöntem olacağını da belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!