Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) Geçtiğimiz Hafta İlk 10 Kripto Para Arasındaki En İyi Performansı Gösterdi: İşte Yüzde 13’lük Artışın Nedeni

Popüler kripto para birimi Cardano (ADA) son günlerde iyi bir performans sergilemeye devam ediyor. Bu performansın arkasındaki sebepleri haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Kripto para marketinin yedinci sırasında yer alan Cardano, son zamanlarda iyi bir performans sergiliyor. Bu performansın arkasında ki en büyük sebeplerden bir tanesinin de yaklaşmakta olan Vasil hard fork olduğu söylenebilir. Yaklaşık 3 aydır ertelenen büyük güncellemenin tarihi geçtiğimiz günlerde netleşti ve bu netlik kripto paraya olan güveni tazeledi. Cardano ekibi tarafından yapılan açıklamada Vasil güncellemesinin 22 Eylül tarihinde gerçekleşeceği duyuruldu.

Uzun süredir tartışmaların odağında yer alan güncelleme, test aşamalarını başarı ile geçmesine rağmen güvenlik sorunları nedeniyle ana ağa geçişte sorunlar yaşıyordu. Son günlerde söz konusu güncelleme hakkında ortalık kızışmış ve geliştiricilerden tarafından durumun felaket olduğuna dair açıklamalar gelmişti. Adeta bir “kaos” olarak tanımlanabilecek bu gelişmelerin ardından ekip lideri Hoskinson tarafından güncellemeye ait bir sorunun olmadığını ve ekibin hiç olmadığı kadar hazır olduğunu belirtmişti.

Coingecko verilerine göre son 7 günlük periyotta %13 civarında bir yükseliş performansı sergileyen Cardano için son vurucu haberin açıklanıp güncelleme tarihinin netleşmesinin ardından fiyatı hız kesmeyen bir yükseliş hareketi takip etti. Gösterdiği bu performans ile birlikte piyasa değerine göre Ripple‘ı (XRP)  geride bırakan Cardano, marketin yedincilik koltuğunda oturuyor. Haberin kaleme alındığı esnada ADA fiyatı 0,489 dolardan piyasalarda işlem görüyor. Sahip olduğu 16.5 milyar dolar piyasa değeri ile market sıralamasındaki ilk 10 konumunu uzun süredir korumayı başaran Cardano’nun 45 milyar adet toplam arzı bulunuyor.

Merakla beklenen güncelleme Cardano ağı için “bugüne kadarki en büyük ve en iyi yükseltme” olarak tanımlanıyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, güncelleme aynı zamanda geliştiriciler için daha yüksek verim, geliştirilmiş komut dosyası performansı ve daha düşük maliyetler sağlıyor.

Şimdiye kadar ki süreçte yatırımcılar ve ekip için her şey yolunda gitse de, eylül sonu gerçekleşecek güncellemenin olası bir sorun yüzünden tekrardan ertelenmesi fiyat üzerinde bir felaketi tetikleyebilir. Ya da başka bir senaryoda “haberi sat” fırsatını gören yatırımcılar aşağı yönlü bir satış baskısı oluşturabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!