Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinLab Mt. Gox’tan 16 Milyar Dolar Değerinde Para Talep Ediyor

Kripto para şirketlerinden CoinLab’in, bir zamanların en büyük kripto para borsası olan Mt. Gox‘tan 16 milyar dolar değerinde para talep ettiği iddia ediliyor.

CoinLab ve Mt. Gox bundan birkaç yıl önce işbirliği yapmaya başlamış, bu doğrultuda kendi aralarında bir sözleşme imzalamışlardı. Bu sözleşmeye göre Mt. Gox, Amerika’daki müşterilerini CoinLab ile paylaşacaktı.

CoinLab geçtiğimiz yılın mart ayında bu sözleşmeyi ihlal ettiği gerekçesiyle Mt. Gox’a 75 milyon dolar değerinde dava açtı. Şimdiyse şirketin Mt. Gox’tan 16 milyar dolar değerinde para talep ettiği iddia ediliyor.

Kripto para topluluğundaki bazı isimler CoinLab’in bu talebini pek doğru bulmuyorlar. Peter Vessenes adlı bir kullanıcı Twitter üzerinden CoinLab kurucusuyla irtibata geçti ve kendisine “Mt. Gox’tan 16 milyar dolar talep edip etmediğini” sordu. CoinLab kurucusu ise bu soruya söz konusu meblağın Japonya’nın GSYİH’sinin yüzde 0.3’ü kadar olduğunu hatırlatarak yanıt verdi.

CoinLab tarafından yapılan bu başvuru, Mt. Gox’un iflasından etkilenen kullanıcılara yapılan iade ödemelerinin gecikmesine yol açabilir.

Bir başka kripto para borsası olan Kraken’ın CEO’su Jesse Powell, Mt. Gox kullanıcılarına yapılan ödemelerin “CoinLab yüzünden gecikiyor olmasının büyük bir hayal kırıklığı” olduğunu belirtti. Powell’ın yorumlarından bir kesit şu şekilde:

“Bence insanlar, CoinLab’in hiç aktif olarak faaliyet göstermediği halde 75 milyon dolardan fazla hak iddiasında bulunmasını anlamıyorlar. Eğer (Mt. Gox sözleşmeyi ihlal etmeseydi) CoinLab’in de başı yanabilirdi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment