Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki SEC Blockchain ile İlgili Yeni Araştırmalar Yapıyor

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Blockchain verilerine ve istatistiklerine ilişkin yeni kaynak arayışına başladı.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu kendisine Blockchain’e ilişkin çeşitli veriler, istatistikler, raporlar ve değerlendirmeler temin edebilecek yeni şirketler arıyor. SEC, konu hakkında yayınladığı bildiride dijital varlıklar hakkında da daha fazla bilgi edinmek istediğini belirtti.

SEC geçtiğimiz yılın sonlarında 2019 yılına ilişkin hazırladığı programı yayınlamış, bu programda Blockchain teknolojisinin öncelikli araştırma alanlarından biri olacağını belirtmişti.

SEC, en popüler Blockchain ağlarındaki veri ve istatistikleri kendisiyle paylaşabilecek, bu verilerin analizini yapıp çıkan sonuçları rapor olarak kendisine iletebilecek yeni iş ortakları arıyor.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu yalnızca ham veri arayışında değil. SEC ayrıca Blockchain tabanlı sistemlerdeki veri çıkarma ve doğrulama süreçlerinin nasıl işlediğine dair daha kapsamlı bilgiler edinmek istiyor.

SEC’in isteğini karşılayabileceğini düşünen şirketlerin 14 Şubat’a kadar SEC ile e-posta aracılığıyla iletişime geçmeleri gerekiyor.

SEC, Blockchain teknolojisini çeşitli yasa dışı faaliyetlerle daha iyi mücadele edebilmek için araştırıyor olabilir. ABD’deki Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi’nin (DEA) buna benzer bir çalışma yürüttüğünü biliyoruz. DEA geçtiğimiz yılın ortalarında Blockchain ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

“Blockchain teknolojisi sayesinde aslında çoğu kişinin kimliğini ortaya çıkarabiliyoruz. Hatta bizce suçlular kripto para kullanmaya devam etmeliler.”

ABD’deki bu gibi hükümet kuruluşları, Blockchain teknolojisiyle ilgili yaptıkları çalışmaları özellikle son zamanlarda hızlandırmaya başladılar. Bu çalışmaların sonucunda ne gibi bir karar alınacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment